Hvordan kan man egentlig se om folk er single eller opptatt?

Det kan du lett finne ut av i kveld, om du skulle ta turen innom Studio 26, for da arrangerer linjeforeningen Erudio trafikklys-fest.

Lik trd.by på Facebook

Fargekode

Tanken er at deltakerne skal kle seg ut i en farge som signaliserer sivilstatusen, rød for opptatt, gul eller oransje hvis du er usikker og grønn for singel. Og tanken bak kom fra en komité av studenter som selv er i et forhold.

- Det kan være at ideen kom opp fordi mange i et forhold er lei av å bli sjekket opp på byen. Med fargekodene er det jo vanskelig å ta feil av folks intensjoner. Noen vil jo bare dra på byen for å kose seg og henge med venner, ikke for å sjekke eller bli sjekket, forteller arrangementsansvarlig i Erudio, Maria Krogstad.

Ny restaurant i Ila: - Det var kona mi som bestemte navnet.

- Ikke bare for single

Trafikklys-festen er ifølge Krogstad slett ikke tenkt på som et arrangement forbeholdt single, for blant de over 500 som har satt seg som deltakende på Facebook-arrangementet, finner man mange i et forhold.

- Kanskje det blir litt befriende når de sosiale kodene er så klare. Det er uansett en morsom vri på det, sier Krogstad.

Og selv om det er en linjeforening på NTNU som står bak konseptet, er festen også for andre.

- Det er en åpen fest som vi har laget sammen med foreningene Paideia og CAF, så det blir nok mange studenter. Men andre som har lyst å kle seg ut i rødt, grønt eller gult er også velkommen, sier Krogstad.