Klokken 07.00 i morges åpnet kaffebaren- og kaffebrenneriet Jacobsen og svart dørene i førsteetasjen til Adressabygget.
- Åpningen har vært veldig bra så langt. Det har vært bra med besøk og liv her, sier Tony Jacobsen, gründeren og eieren bak håndverksbrenneriet Jacobsen & Svart, til trd.by i 10-tiden samme dag.
Svart kaffe
Det er ingen tvil om at kaffemarkedet i byen er ganske tøft. Bare noen gode steinkast unna finner du veletablerte kaffekjeder som Starbucks, Dromedar og Kaffebrenneriet.
- Hva skal dere gjøre for å skille dere ut?
- Vi skal skille oss ut ved at vi satser på svart kaffe. Vi serverer ikke sirupsbaserte drikker her, sier Jacobsen.
Derav navnet Jacobsen & Svart. Men det er ikke bare svart på hvitt.
- Vi serverer også espresso og cappuccino. I tillegg har vi en egen kokk som serverer smørbrød og rundstykker, sier kaffe-gründeren.
Har du lest denne? Jakob driver byens kanskje mest unike kafé
- God kaffe
Blant de første gjestene på den nye kaffebaren var Kristian Ulvik, Tarjei Hanken og Trine Gjerde.
- Jeg er ikke en stor kaffeviter, men jeg kan smake når en kaffe er god. Og det var denne, konkluderer Hanken.
- Men hva er det egenlig som gjør svart kaffe god, Jacobsen?
- Vi leter etter kaffe som er floralt. Lettere forklart kan det sammenlignes med øl og vin. Det er kaffe som ikke smaker kaffe. Den skal være ren og være frukt- eller bærdrevet, forklarer Jacobsen.
Mer utelivsnytt: På fredag åpner denne restauranten dørene
Eller kan vi friste deg meg 5 digge høstdrinker som holder deg varm?