Alt tyder på at folket vil ha en ny, vill fest. Mange ville i natt sikre seg plass ved langbordene som settes opp i Høyskoledalen, også kjent som Dødens dal, 5. oktober. Da går Oktoberfest av stabelen, og det er ventet at flere tusen studenter vil delta.

- Da Uka 13 ble arrangert, la man ut mellom 3000 og 4000 billetter. De ble revet bort på rundt to minutter, sier pressesjef Ingeborg Elgheim i Uka 15.

Lik trd.by på Facebook

I telt siden tirsdag

For å gi folk bedre sjanser til å sikre seg billetter, annonserte Uka at 100 billetter ville slippes i Høyskoleparken klokken 07 onsdag.

En av de som teltet i Høyskoleparken var Vetle B. Johnsen.

- Jeg har ligget i telt siden 15.30 i går.

- Jeg var med i 2013, og det var det feteste arrangementet, Vetle B. Johnsen om Oktoberfesten. Foto: joakim slettebak wangen

Like før klokken 07 ble samfunnsøkonomistudenten den andre som fikk tildelt billett.

- Jeg var med i 2013, og det var det feteste arrangementet. Jeg måtte sikre meg billett, sier Johnsen, som selv er med på arrangørsiden av Uka 15.

- Vi kom opp med dette fordi vi ønsket å gjøre noe annet enn bare å selge billetter på uka.no. Vi liker å gjøre ting litt utenom det vanlige, sier Elgheim.

Tysk ølkultur

Oktoberfest har vært en årlig feiring siden den første gang ble arrangert i Tyskland i 1810, kan man lese på uka.no. I år er det ellevte gang studentfestivalen arrangerer festen.

Pressesjefen forventer at det som ifølge uka.no er blitt en kombinasjon av «trøndersk ølkultur med tyskernes joviale hæla-i-taket-stemning» også blir utsolgt i år.

- Oktoberfest baserer seg på en tysk ølkultur som vi prøver å videreformidle. Det er et veldig populært arrangement der lederhosen og kostymer hører med. Utkledningsfester og øl slår aldri feil, sier Elgheim.