UKA tar ikke lett på artistlanseringer. Under immatriklueringen var det en fallskjermhopper som avslørte en av de største bookingene i år.

Hitmakere på scenen

Det er nemlig amerikanske Major Lazer og norske Matoma som kommer til UKA og skal spille på trøndersk scene.

Lik trd.by på Facebook

- Major Lazer kommer til UKA og, med hjelp av Matoma, drar de i gang tidenes fest i Dødens dal- For når guttene bak verdenshiten “Lean On” går på scenen 19. oktober er det ikke bare en musikkgruppe som besøker UKA, det er et eget univers, skriver UKA på sine hjemmesider.

UKA-lederen Gjertrud Hole Kjøstolfsen sa fra scenen at de har jobbet med bookingen, og ser fram til at artistene entrer scenen i Dødens dal.

På UKA sine hjemmesider beskriver musikkgruppen Major Lazer slik:

- Gruppa startet i 2009, da bestående av medlemmene Diplo og Switch. Førstesingelen “Hold The Line” ble med på TV-spillet FIFA 10, den smått absurde låten “Pon Da Floor” nådde Billboard-listene og duoen spilte på blant annet Coachella og Pitchfork-festivalen. Men det var med albumet “Peace is The Mission” at gruppen virkelig fikk sitt internasjonale gjennombrudd.

Store navn

Til nå har UKA lansert at blant annet hip-hop legenden Action Bronson kommer, etter at han måtte avlyse Pstereo i siste liten i fjor.

Et annet stort navn er 90-talls heltene Prodigy. De spilte også under UKA i 1997 for 3.500 mennesker og var da den dyreste bookingen for Studentersamfundet. Til høsten vender de altså tilbake for å spille til over dobbelt så mange en sen oktoberkveld.

Også Trondheims egne The Fjords kommer på UKA i tillegg til Bendik, Lemaitre og Mew.