Fra og med fredag 5. august kan Café Løkka skjenke til to på natta slik som de andre serveringsstedene på Solsiden, noe som har vært et ønske i seks år. Men uteserveringen må fortsatt stenge klokka 11, slik som uteserveringene på Bakklandet.

Følg trd.by på Facebook og Instagram

Glad for utvidelsen

Café Løkka vil fra fredag neste uke ha skjenking til klokken to på natta fra onsdag til og med lørdag. Eier Johan Karlsen ser ikke behovet for å ha åpent lenger enn til klokka ett de andre tre dagene i uka.

Dette betyr også lengre skift i helgene for medarbeiderne. Men det tar de med et smil.

- Vi er glade for utvidelse vi, smiler medarbeider Marte Svarstad Østmo.

Café Løkka har helt siden oppstart søkt om utvidet skjenkebevilling både inne og ute, men fått avslag flere ganger av kommunen. Selv om plassen ligger midt i smørøyet på Solsiden, har de fått samme behandling som uteplassene på Bakklandet, grunnet beboere rundt.

Men så kom Adressabygget med nye serveringsplasser, som fikk holde oppe til klokka to på natta. Nå ser det ut til at det er endringer på vei.

- Vi er veldig glade for dette, sier Karlsen.

- Frustrasjonen kommer fra gjestene

- Hvor mye har dere tapt de siste årene på å ikke få skjenke den siste timen?

- Det er mye. Vi vet jo at andre i bransjen har sine beste timer på natta, også den siste timen. Men nå har kommunen funnet ut at det er såpass stor utvikling i bydelen, og da må de gjøre alle vurderinger på ny.

Trondheim kommune har revidert forskriftene, og Café Løkka var én av de første som fikk endringer.

- Men vi er likevel ikke de som har ropt høyest, sier Karlsen.

- Den største frustrasjonen kommer ikke fra oss, men fra misfornøyde gjester som tror at det er vi som kaster dem ut tidlig fordi vi har dårlig service.

Men god omsetning har likevel uteplassen til tross. Nå ser de fremover.

- Dette gir oss flere muligheter til å utvikle flere konsepter på de dagene med utvidet skjenk, som gir mer vann på mølla til eventansvarlig Lars Kiberg, avslutter Karlsen.

Planlegger du en tur på byen, bør du ikke gjør disse 11 tingene mot en bartender.

Kommunen så en utvikling

Årsaken til at Café Løkka nå kan utvide skjenketiden innendørs er endringer i Trondheim kommunes forskrift om åpningstid for serveringssteder, og om salgs- og skjenketider for alkoholholdig drikk. Disse revideres hvert fjerde år.

Tidligere har ikke forskriften tillatt skjenking av alkohol til klokken to i boligområder utenfor Midtbyen.

- Vi så at det har skjedd en utvikling som gjorde at man skulle se på skjenketidene i området, sier jurist Hilde Ringard ved Eierskapsenheten i Trondheim kommune.

Hun viser til en utvikling i næringslivet, blant annet de nye utestedene som er etablert i Adressabygget.

- På bakgrunn av dette har bystyret nå bestemt at man skal innvilge full skjenke- og åpningstid innendørs for de stedene som ligger i dette området. Altså mellom rundkjøringen ved Bassengbakken og rundkjøringen ved Bakke Bru. Avgrenset av Innherredsveien og elva, sier Ringard.

Hun opplyser at det er også fattet vedtak om ny åpningstid for Wraps Wraps, et rent serveringssted i området, men at ingen av de andre skjenkestedene har søkt om endring i skjenke- og åpningstidene.

SE BILDER: Disse var på byen forrige helg