Festivalen ønsker å gjøre ny norsk musikk tilgjengelig for hele byens befolkning og vil arrangere en rekke gratis-konserter for barn, unge og familier.

Rap til unge

- Det er spesielt spennende er det at vi setter opp en konsertrekke for ungdommer i alderen 13-18 år i Olavshallen, der Jaa9, Linni og Sara & Arash skal spille, sier markedssjef Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord. Konserten er på lørdag klokka 18.00 til 20.30.

Jaa9 har sammen med OnklP drevet med norsk hiphop og rap siden tidlig på 2000-tallet. Nå er han klar med sin første soloplate og legger ut på veien på egen hånd.

Solo: Jaa9 vil holde konsert under Trondheim calling.

Linni er best kjent som en av Yoguttene, men har etterhvert bygget seg en solokarrière med albumtriologien «Minimum», «Maksimum» og «Medium».

Søskenduoen Sara & Arash fra Oslo har med sin mixtape ”Smiler Tårer” hatt flere utsolgte konserter i Oslo og på klubbdagen til Øyafestivalen. Duoen er en av Trondheim Callings demoartister.

Konsert for de minste

Lørdag den 2. februar vil det klokken 13.00 være barnekonsert på Folkebiblioteket i Trondheim med Trondheimsgruppen Juno. Gruppen har utspring fra jazzlinja ved NTNU, og er også nomiert i kategorien Årets mest lovende artist under Ut-Awards.

Konserten vil være for barn mellom 4 til 10 år.

Debutsingel: Bandet ga ut sin første singel den 18. januar.

- JUNO har en uvanlig besetning av to vokalister, trommer, kontrabass og saksofon. Bandet har vekket oppmerksomhet internasjonalt før de i det hele tatt har gitt ut musikken sin, sier Trondheim Calling i pressemeldingen.

Familiekonsert

Lørdag vil det også være familiekonsert i Vår frue kirke.

- Her er alle velkomne, sier Trondheim Calling i pressemeldingen.

Hollow Hearts er et roots/americana-band fra Tromsø. Bandet spilte på 15 festivaler i sommer.

Jonas Ledang fra Namdalen er en av årets demoartister som Trondheim Calling har store forventninger til. Han er nominert til årets mest lovende artist av Ut-Awards.

Jarle Skavhellen fra Bergen, har ifølge Trondheim Calling gjort seg bemerket på den internasjonale musikkscenen med sin unike stemme, blandet med tradisjonell akustisk folk. Singelen «The Ghost in Your Smile» har blitt spilt over 3 millioner ganger på Spotify.

Anna Kajander fra Lofoten er Nord-Norges nye stemme. I sommer slapp 23-åringen fra Kabelvåg i Lofoten sin debutsingel «Sabla Fin», som lå på NRK P1 sin spilleliste i ti uker. Etter å ha spilt mange konserter på klubber og festivaler og bodd i Buenos Aires og København, flyttet hun i 2018 til Oslo for å jobbe med musikken.

- Hun treffer oss midt i hjertet med sin smellvakre, alternative popmusikk og åpne tekster - og det er noe du kommer til å fortsette å høre i nær framtid, forteller Trondheim Calling i pressemeldingen.