Etter at Taps forlot Bakklandet er Kafé Soil nå igjen alene. Men de som liker å drikke øl på Bakklandet kan fremdeles gjøre det.

– Vi er fortsatt en økologisk kaffebar, men nå serverer vi øl i tillegg, sier daglig leder Iren Haukvik.

Påskeferien ble brukt til å pusse opp, og hun kan nå vise fram nye lokaler, med bedre plass til å rendyrke kafékonseptet - uten Taps.

– Det har vært veldig greit å dele på utgiftene, men også vanskelig. Nå har vi en helt ny kaffebar som er laget for kaffe, ikke øl.

Daglig leder Iren Haukvik har drevet kafeen i to år, og tror det er rom for en økologisk kafé også i Trondheim. Foto: Inga Skogvold Rygg

Ølserveringen går nå inn i Kafé Soil sitt konsept - det skal være økologisk.

– Vi har rundt ti typer nå, to på tapp og resten på flaske. Vi skal prøve å ha en billig én også, sier Haukvik.

I tillegg kommer økologisk vin. Enn så lenge bare på dagtid.

– Inntil jeg får på plass en person som kan jobbe her på kveldstid blir det bare åpent når det er arrangementer, sier Haukvik.