1. Spar på papiret

I fjor lanserte Pstereo muligheten å bruke mobilen for og scanne billett, sånn at du slipper å skrive den ut. Dermed sparer du både tid og miljøet.

Lik trd.by på Facebook!

2. Billetter + bånd = sant

Helt siden mandag har du kunnet bytte inn din billett mot et bånd. Hvorfor gjøre det på forhånd? Jo, for da slipper du mye kø! Dette kan gjøres på Byscenen i dag mellom klokken 10.00 og 18.00, og i morgen mellom 10.00 og 16.00.

3. Cash(less) is king

Hvis du alt er på Byscenen for å skifte til bånd, kan du like gjerne forberede deg ennå mer. Her får du nemlig både kjøpt og fylt opp Cashless-kort. Da slipper du å tenke på det på festivalen, og i tillegg lokkes det med gratis Dubs-øreplugger til 1.000 første som gjør nettopp det. Husk at Cashless kortet er gyldig til 31.12.2015 og kan benyttes på andre festivaler og arrangement som har Cashless i gyldighetsperioden.

Les også: Disse 7 typene møter du alltid på festival

4. La matpakken ligge hjemme

Av sikkerhetshensyn er det ikke lov å ha med mat og drikke inn på området. Det er det mange som glemmer, men det finnes mye å velge mellom på festivalområdet. Det finnes dog et unntak, og det er under pikniken på lørdag. Da er det lov å ta med seg medbragt mat og drikke, men ingen alkohol.

5. Bli gammel uten høreapparat

Vi digger konserter med høy lyd, men det er greit å kunne dra hjem lørdag kveld med hørselen i behold. Om du ikke har det med deg så deles det ut gratis ørepropper til alle i barene på festivalområdet. Go get some!

6. Spar penger

Festival genererer litt søppel, men du kan være med å gjøre alt enklere om du vet hvor du skal gjøre av det. Svaret er ikke på bakken. På området finnes det flere søppelstasjoner og er du riktig smart kan du spare en slant eller to på å cashe inn pant på både ølglass og sigarettsneiper.

7. Det er ikke over før det er over

Når lysene slukkes på Marinen ser det ferdig ut, men alt håp er likevel ikke ute. Gjennom hele helga arrangeres også KlubbPstereo både i Midtbyen og Solsiden. Her finner du en fullstendig oversikt.

Les også: 9 tips som hjelper deg inn på nattklubbene i Trondheim

8. Bruk kart og kompass

Inngangen til festivalen ligger ved Grenaderen, mot Elgseter bro. Det er ikke mulig å komme til området via kirkegården, eller andre steder. Det er forøvrig greit å ha kontroll på hvor ting er på området, og hvor de fire scenene befinner seg. Et lite kart får du tak i på festivalområdet, og vil du ha planen klar allerede nå kan du finne detaljert kart her.

Les også: Vet du mellomnavnet hans?

9. Hashtag

Husk å følge med på trd.by under festivalen! Vi kommer til å være på festivalområdet, og blir skikkelige glad om du tagger oss i dine bilder (#trdby) eller huker tak i oss om du ser noen med den rosa logoen på t-skjorta. Men husk å ikke ha snuten i telefonen hele tiden, da kan du ender opp på denne lista til neste år.

God festival!