Festival er kanskje det fineste med hele sommeren. Det er øl, blide folk, god musikk og solnedgang. Men er du ikke forberedt kan det være både vått, kaldt og skikkelig kjipt.

Vi har samlet de beste tipsene for at din festival skal bli alt annet!

Lik trd.by på Facebook

1. Regnponcho

Okei, skal du på festival i Norge så kan du jo nesten banne på at det kommer til å bli regn på et tidspunkt. Da er det greit å ha en regnponcho! Det fine med den er at den er liten og kan lett pakkes i veska eller lomma. Den kan også kastes når regnet gir seg, og hvis du velger en gjennomsiktig slipper du å ødelegge festival-looken også. Win! Husk dog at regn er ensbetydende med gjørme, da. Så støvler er greit å ha.

2. Våtervietter

Vi vil slå et slag for personlig hygiene på festival. Selv om du sover i telt, selv om du dusjer i iskaldt vann på et gjørmete gulv - så er det lov å prøve. Er du ikke gira på å stå i kø for å dusje med fremmede mennesker hver eneste dag, kan våtserviietter være svaret. Supert til en kattevask og funker til å vaske stort sett alt du kan tenke deg. Geniale greier som ikke bare er beregnet på babyrumper!

Foto: NTB SCANPIX

Ja, denne trenger vel kanskje ikke nærmere forklaring. Tro meg, du kommer til å elske den lille oransje eska på dag nummer 3.

4. Tørrshampoo

Hva i alle dager gjorde folk på festival før tørrshampooen ble oppfunnet? Guds gave til jenter med langt hår, et par spray og du er superfresh på topplokket. Halleluja!

5. Hengelås

Smart gerie å ha med seg om du ikke vil ha ubudne gjester i teltet. Tanken her er at jo vanskeligere du gjør det, jo mindre gidder tyvene. Så, en hengelås til glidelåsen på teltet og en til baggen din. Den tyven som gidder å bryte seg gjennom det, han fortjener nesten sakene dine.

7. Kondomer

Foto: sara JOHANNESSEN

Du vet hvorfor. Og ja, det er veldig, veldig smart å ta med.

6. Gaffateip

Foto: shutterstock

Hvis ikke paracet, hengelås, tørrshampoo eller noe annet funker, så kan du vedde på at gaffateip gjør susen. Funker til alt! Knekte teltstenger? Ingen problem! Glidelåsen funker ikke? Teip sammen med gaffa! Det er en grunn til at den sølvfargede herligheten aldri er langt unna en handyman.