Innspillingen har akkurat startet i Oslo – og skal ta oss med to år etter tiden for avslutningen på sesong tre. De nye episodene skal spilles inn denne våren og sommer, og sesong fire har forventet premiere til neste år, heter det videre.

– Pørni har vært et gledens maraton fra første stund, og det blir veldig gøy å spille inn to nye sesonger med en filmfamilie som jeg elsker, hilser Henriette Steenstrup via pressemeldingen. Hun sier videre:

– Det er det beste og skumleste i verden å få lov til å fortsette historien om familien Middelthon, og et ansvar jeg på ingen måte tar lett på. Men nå, som heldigvis flere enn meg har blitt glad i denne gjengen, gleder jeg meg både til å følge Hanna, Sigrid og Leos vandring inn i voksenlivet. Og ikke minst Ole Johan og Pørni sin sedvanlige streben med det som er sjølve livet.

En rekke kjente fjes fra de forgående sesongene kommer tilbake: Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eriksson, Deniz Kaya og Jon Ranes er alle på plass.

Pørnis døtre får vi også se mer til, og i disse rollene møter vi igjen Vivild Falk Berg og Ebba Jacobsen Öberg. I tillegg skal vi få møte noen nye karakterer, spilt av Mees Borgman, Ada Othilie Eide, Ole Stavrum og Jake Simmance.

«Pørni» er en av Viaplays største suksesser, og i 2022 vant Henriette Steenstrup Gullruten for Beste drama, Beste skuespiller, i tillegg til at hun fikk Gullrutens fagpris for Beste manus. I år ble Steenstrup nok en gang nominert i alle disse kategoriene, mens både Vivild Falk Berg og Ebba Jacobsen Öberg er nominert i kategorien Beste birolle.

Viaplay-serien ble også belønnet med prisen for Beste komedie under Seriekritikerprisen, hvor Steenstrup også vant den gjeve prisen for Beste skuespiller.