– Denne gangen er det huset, ikke jeg, som skal stå i sentrum, sier hun.

Alle som følger med på «Wahlgrens verden» vet at Pernilla Wahlgren har vært igjennom litt av en husreise, etter at hun kjøpte seg en naturtomt på en knaus på Lidingö, utenfor Stockholm. Nå er reisen dokumentert i den sendeklare serien «Villa Wahlgren».

I fire deler kan seerne følge husreisen fra første spadetak til innflyttingsfesten, og ideen om å lage TV om prosessen kom fra Wahlgren selv.

– Hus-, interiør- og matprogrammer er det jeg selv elsker – og ser på. Og siden jeg uansett hadde et kamerateam rundt meg som filmet «Wahlgrens verden», tenkte jeg at det kunne være fint for seerne å få følge med på hele prosessen, sier hun.

Det var imidlertid viktig for Wahlgren at «Villa Wahlgren» ble noe annet en realityserien artisten er kjent for. Her skal det handle om huset og byggingen, ikke om personen, slår hun fast.

Med i programmet er også arkitekten Thomas Sandell, som kan si noe om valgene Wahlgren tar når det gjelder alt fra hustype til interiørløsninger. Han er ikke alltid enig med henne.

– Noen ganger kunne jeg få litt panikk, som da han sa at jeg hadde valgt feil type hus for denne vanskelige fjelltomten. Jeg har tatt rådene hans til meg, men jeg gjør fortsatt det jeg selv vil, ler Wahlgren.

«Villa Wahlgren» har premiere på Discovery+ 26. april.