Datingappen Happn har gjort en kortere studie av sine brukere, og har funnet fram til de tre stjernetegnene som er mest populære på nettdating på deres plattform. Det er henholdsvis Tyren, Krepsen og Væren.

Kartleggingen er basert på deres egne data og aktivitet blant norske brukere mellom 14. august og 16. november i år.

Tyren mest populær

- Mest populære er single født i Tyrens tegn, mens Løver er de mest sosiale, skriver Happn i ei pressemelding.

Videre forklarer de at kunsten å tyde stjernene har i mange tusen år blitt brukt for å spå om lykke og kjærlighet. Det er et omstridt emne, men uansett om man tror på horoskop eller ikke, er det mye spennende å lære.

Trd.by spurte deretter en av våre lokale astrologer, Nina Skjemstad, om hun mener man kan tyde datingatferd ved å se på stjernetegn. Hun har blant annet vært Allers faste astrolog de siste ti årene.

- I visse tilfeller kan man tyde datingatferd ved å se på stjernetegn, men det behøver ikke å stemme. Når man dater noen, eller i relasjoner generelt er det tegnet som står på ascendanten og descentanten (klokkeslett og sted for fødselen. journ.anm) som kommer sterkest frem. Mars og venus sin posisjon i det personlige horoskopet har også innvirkning på dette, svarer hun Trd.by.

- Alle har romantiske trekk

- Hvilke stjernetegn mener du er de mest romantiske?

- Dette er svært individuelt. Alle tegn har romantiske trekk dersom de fokuserer på det.

Hun nevner deretter at Tyren fokuserer mest på sanselige opplevelser og fysisk nærkontakt.

- Vekten fokuserer mest på den mentale kontakten man får. Samtaler og felles opplevelser er viktige ingredienser i flørting og romantikk. Løven sjarmerer med humor og lidenskapelige brøl for å få oppmerksomhet. Tvillingene gjøgler og imponerer med mye kunnskap og opplevelser for å kapre sitt bytte.

Mens Krepsen og vanntegn generelt ønsker å være en del av sin kjære, i ett, og ønsker dermed full oversikt, gjerne å være sammen hele tiden.

- Enn de minst romantiske?

- Steinbukken kan være noe fokusert på ambisjoner og karriere, mens vannmannen kan tenke mye og søker kontroll ved å sørge for informasjon om alle detaljer.

Nina Skjemstad er astrolog i Trondheim. Du finner henne på Inspiravisjon og i ukebladet Allers. Foto: Pressefoto

Får flest likes

Happn forklarer at på deres app er de som er født i Tyrens tegn som er de mest populære, tett etterfulgt av Krepsens. De får nemlig flest «likes». Løven sender flest meldinger, og Tyren er flinkest til å like andres profiler.

– Vi ser tydelige forskjeller mellom ulike stjernetegn. Noen er modigere enn andre til å vise hva de setter pris på, ved å sende hilsener og meldinger i appen. Uansett om du er overtroisk eller ikke, skader det ikke å kaste et blikk på hvilken innvirkning stjernetegnet ditt har på nettdatingen, og å huske at et første initiativ kan være starten til noe fantastisk, sier Claire Certain, pressetalsperson i Happn.

De mest populære stjernetegnene (som har mottatt flest «likes»):

1. Tyren

2. Krepsen

3. Væren

4. Fiskene

5. Løven

De mest sjenerøse stjernetegnene (som har sendt flest «likes»):

1. Tyren

2. Fiskene

3. Væren

4. Tvillingene

5. Krepsen

De mest snakkesalige stjernetegnene (som har sendt flest meldinger):

1. Løven

2. Væren

3. Fiskene

4. Tyren

5. Tvillingene

- Finnes ingen regler i astrologien

Det er veldig individuelt om man tror på stjernetegn eller ikke, og ifølge Skjemstad er det heller ingen regler i astrologien.

- Vi forholder oss til arketypene som forbindes med stjernetegnene. Alle består av så mye mer enn stjernetegnet og dermed er det ikke mulig å sette alle som er født i samme tegn under en kategori.

Videre forklarer hun at i et horoskop forholder vi oss til alle stjernetegnene, alle planetene, 12 ulike livsområder, aksene i forhold til nord, sør, øst, vest, elementene og kvalitetene.

- Vi ser også på horoskopmønstre, forholdet til yin og yang, asteroider, månefasene, og de ulike aspektene mellom alle disse delene. I tillegg forholder vi oss til bakgrunn, oppvekst, bevissthetsnivå, erfaring, holdninger og vilje.

Så med andre ord, finnes ikke ditt stjernetegn i lista så behøver ikke det å bety at du er dømt til et liv i ensomhet.