Den kontroversielle borgervernsgruppa «Odins soldater» har begynt å etablere seg i Norge.

Ronny Alte, talsperson for «Odins soldater», hevder at lokallaget i Trondheim teller over 90 personer.

Nå spørs om de kan plusse på et nytt medlem i lokallaget. Niklas Baarli, programleder for P3-programmet Verdens Rikeste Land, har sendt inn en uformell og humoristisk søknad til gruppa.

Lik trd.by på Facebook

Se søknaden

Av kvalifikasjoner trekker han blant annet frem sin forkjærlighet for hettegensere, at han har noen ekstra kilo på kroppen og at han ikke har fullført videregående skole.

Her kan du se hele søknaden:

- Hvis noen tror det er seriøst får de ta seg sammen

Kjendis.no omtalte den spesielle søknaden først. Der forklarer Baarli bakgrunnen for brevet.

- Odins Soldater er veldig aktuelt, og jeg føler at jeg passer inn sånn rent kroppslig. Jeg har altfor mye fritid vet du, sier Baarli til kjendis.no.

- Jeg søker jo på slike ting innimellom og hvis noen tror det er seriøst får de ta seg sammen, sier Baarli videre til kjendis.no.

Bjørn Tore Grøtte, redaksjonssjef i P3, sier til nettstedet at Verdens Rikeste Land-lytterne skjønner at dette er en spøk, og at de kun har fått god respons på stuntet.

Soldiers of Are og Odin :)

Målet med den «private natteravntjenesten» skal være å beskytte norske borgere mot kriminalitet fra innvandrere. Da humoristene Bjarte Tjøstheim, Steinar Sagen og Tore Sagen kåret «Ukens vinner» i nyhetsbildet på NRK TV forrige torsdag, var «Soldiers of Odin» et naturlig tema, skriver adressa.no.

- Én ting jeg tenker på når det gjelder «Soldiers of Odin», er at det finnes én ting som hadde vært verre, sa Tore Sagen, og fortsatte:

- «Soldiers of Are og Odin».

Are Sende Osen og Klaus Sonstad, også kjent som Are og Odin. Foto: richard sagen

Selv om Sagen & co ikke hadde helt sansen for den tanken, så tenner Are og Odin på ideen.

- Ja, det er helt klart en spennende idé! Sagen-brødrene hadde litt feil inngang til det, de mente at «Soldiers of Are og Odin» ville vært verre. Men hvis våre lyttere hadde gått rundt og spredd vårt budskap i norske byer - som er å anerkjenne alle individers unike eksistens - så ville de opprørt langt færre enn det Odin-gjengen gjør nå, sier Klaus Sonstad, som spiller karakteren Odin, til Adresseavisen.

Det virker som om flere har sansen for det forslaget. I dag ble Facebook-gruppa Soldiers of Are og Odin :) opprettet, og teller i skrivende stund 2584 medlemmer.

Stuck i Trondheim i vinterferien? Her er 7 kule ting du kan gjøre