- Det er artig at det har spredt seg så raskt. Det hadde jeg ikke trodd!

Det sier Morten Sundberg (31) fra Trondheim. I løpet av få dager begynte Tiktok-videoen av han selv og sønnen Noah (3) å få stor oppmerksomhet. I skrivende stund har tålmodighetsprøven fått over 700 000 visninger, og nådd ut til over 600 000 brukere på den populære appen:

- Han elsker godteri

Sundberg forteller at han, som mange andre, havnet på hjemmekontor da koronaen kom. Han måtte rett og slett finne på noe, og startet opp sin egen Tiktok-kanal.

- Det var helt tilfeldig at jeg lagde denne videoen. Jeg kom på at det var en trend på Tiktok, satte opp telefonen min uten at Noah så det, la fram en sur liten godteribit, og sa at jeg skulle gå på do. Da jeg gikk gjennom klippet etterpå, ble jeg helt satt ut.

- Han elsker godteri, hver lørdag rundt klokka seks er det godteriskåla som gjelder. Jeg fikk testa både viljestyrken og oppdragelsen, ler Sundberg.

Morten er pappa til Noah (3) og Lucas Matheo (6). Foto: Privat

Må lage noe som fenger

Med noen få unntak har Sundberg fått gode tilbakemeldinger på videoen. Men det er ikke nødvendigvis enkelt å lage innhold som går viralt.

- Jeg bruker litt tid på det på fritida, sitter og tenker ut hva man skal gjøre neste gang. Du må lage noe som fenger. Men nå har nesten alle vennene mine begynt også - de har i alle fall laget brukere. Det er for alle aldersgrupper, mener Sundberg.

Selv om godteri-videoen har fenget aller flest, er det ikke første gangen en av videoene til trondhjemmeren har fått bein å gå på. Også der er sønnen Noah med.

- Det er en annen videotrend der man sitter med en kopp eller flaske og søler. Og den har fått over 400 000 visninger, takket være Noah det også, ler Sundberg.