#1: Erik og Kriss

Denne rap-duoen herjet for ti år tilbake, med låter som «Porno» og «Det e'kke meg det er deg», som begge ble utgitt i 2008.

#2: Emma Tallulah Behn

Den tredje datteren til prinsesse Märtha Louise og hennes tidligere ektemann Ari Behn ble født 29. september i 2008.

#3: Finanskrisen

Finanskrisen fra 2008 var en omfattende krise i verdens finansielle system, der særlig er banker og andre finansforetak ble rammet, først i USA, deretter resten av verden. Krisen varte til mars 2009 da markedene begynte å vise oppgang.

#4: Mamma Mia!

Hjelp, det er virkelig ti år siden «Mamma Mia!» tok oss med storm på kino. Det gjorde også norske «Max Manus», Batman-filmen «The Dark Knite», «Legenden om Narnia – Prins Caspian» og «Rambo», også kjent som «Rambo 4».

#5: Obama

I USA's 56. presidentvalg ble Barack Obama den første afroamerikanske presidenten i landet, og stakk av med valgseieren over John McCain.

#6: Lady Gaga

Denne dama slo virkelig gjennom dette året, med for eksempel låtene «Just Dance» og «Poker Face». Gode minner, vi kan trolig teksten ennå?

#7: Likekjønnet ekteskap

Lovendringen ble vedtatt i juni 2008, slik at likekjønnet ekteskap ble tillatt i Norge. Loven trådte i kraft 1. januar 2009.

#8: Magnus Carlsen

I april 2008, 17 år gammel, ble Carlsen for første gang rangert som en av verdens 10 beste sjakkspillere.

#9: Oro jaska beana

«Ti stille, hund!», som det også betyr. Låten vant Melodi Grand Prix Junior i 2008, og det var gruppa The BlackSheeps som hadde den. Føler du deg gammel nå?

#10: Operahuset i Oslo

Det er ti år siden Operahuset i Oslo åpnet med pomp og prakt - i april 2008.

#11: Fyrverkeri

Fra og med nyttårsaften 2008-2009 ble det ulovlig for privatpersoner å sende opp raketter med styrepinne. Nyt det fra Kristiansten Festning i år, folkens!