Første episode fikk ni millioner visninger globalt, basert på seks dagers strømming. Det gjør «Shogun»-debuten til den mest sette, manusbaserte underholdningsserien på verdensbasis, melder Disney.

På hjemmebane i USA leder «Shogun» foran premieren på andre sesong av «The Bear», mens den internasjonalt leder foran premieren på første sesong av «The Kardashians», ifølge pressemeldingen.

«Shogun» er basert på James Clavells bestselgerroman fra 1975. Tre av de ti episodene kan nå strømmes, og Disneys strømmetjeneste legger ut resten ukentlig hver tirsdag fremover.

Hiroyuki Sanada som shogunen Yoshii Toranaga i serien «Shogun». Foto: Katie Yu / FX / AP / NTB

Den første TV-serien kom i 1980 og var en stor suksess også her på berget da NRK viste den sommeren 1984. Da spilte Richard Chamberlain rollen som sjømannen Blackthorne, som på 1600-tallet strander på kysten av Japan – og dras inn i de føydale feidene.

Britiske Cosmo Jarvis går inn i rollen som John Blackthorne i nye «Shogun», med Hiroyuki Sanada som Lord Yoshii Toranaga og Anna Sawai som Toda Mariko. Den nye serien har ifølge omtalen mindre fokus på romantikk enn forgjengeren – og mer på intriger og kamp.