Kristian Dahl Bergsland, Jo Tran Quang Nquyen, Sigurd Erlend Underhaug Nermoen og Robin Aasegg Araya (alle 23 år), er guttene bak det nye popbandet fra Trondheim, Catching Cooper. Sammen spiller de melodiøs poprock, og har satset det meste på den store drømmen.

Gjør som 10 000 andre, følg trd.by på Facebook

- Vi er alle ferdige å studere, og har nå sagt opp jobbene våre. Nå skal alt satses på musikken, forteller guttene, som også har funnet den perfekte måten å forklare sitt sound på.

- Det er en blanding mellom Backstreet Boys og Guns n’ Roses, egentlig.

Se video fra låta «One More Night» øverst i saken!

Sigurd Erlend Underhaug Nermoen (t.v), Jo Tran Quang Nquyen, Kristian Dahl Bergsland og Robin Aasegg Araya sa opp jobbene for å bli popstjerner. Foto: Alexander Thorsen

Singelslipp til høsten

Tre av fire bandmedlemmer møttes på Trøndertun folkehøgskole for noen år siden, og etter det har det i grunnen gått i ett.

- Vi hadde jo snakket om å satse, men aldri egentlig gjort det. Nå går vi all inn, jobber med ulike produsenter og allerede 10. september slipper vi den første singelen vår, «Radio», forteller guttene.

Bandet har jobbet med produsenter som har hatt en finger med i spillet til både M2M, Coldplay og Ida Marie.

Musikken de lager inspireres som oftest av ting de selv føler og opplever, og da er det kanskje ikke rart at singelen «Radio» handler om nettopp det å realisere drømmer.

- Den handler vel egentlig om å være lei av hverdagen og det å tørre å satse på drømmene man har. Vi blir veldig inspirert av det meste unge i dag tenker og gå gjennom, når vi skriver låter.

Billig varebil landet rundt

Til høsten skal guttene også på sin første turne i landet, selv om det neppe blir spesielt mye av verken glitter og glam.

- Vi har leid den billigste varebilen vi har funnet og skal kjøre land og strand for å gjøre spillejobber. Poplivet er ikke så glamorøst i starten, men det var vi klar over. Jobber man hardt nok over tid kommer gevinsten, mener guttene.

- Hva er den ultimate drømmen, da?

Sjekk flere underholdningsnyheter her

- Å bli stor i USA står høyt på lista. Vi jobber mye med å gjøre låtene bedre og livesettet vårt superbra. Det hadde vært kult å gjort det såpass stort som Nico og Vinz gjør det i statene. Vi er sikre på at vi har det som skal til, mener guttene.