MMA Trondheim har startet det nye Brasiliansk jiu-jitsu-tilbudet «BJJ Girls Only». Treningene er kun for jenter, og trenes også av jenter. En av to trenere, Siri Hemmingby Almaas (31), skulle ønske tilbudet fantes da hun selv startet med kampsport for tre år siden.

- Da jeg startet gruet jeg meg noen ganger til trening, fordi jeg ikke visste hvem jeg skulle trene mot, og hvordan det skulle gå, sier hun.

Kropp mot kropp

Ifølge Almaas har det tidligere vært flere jenter som har møtt opp på de første treningene, men som har sluttet etter hvert.

- Det kan være mange grunner til det. Intimsonen må legges bort fordi det i denne sporten er kropp mot kropp - det kan være ubehagelig for noen. Det kan også være at noen vil lære seg selvforsvar fordi det har skjedd noe, og da kan det hende de ikke vil ligge under store mannfolk.

Nå vil de prøve å beholde jentene lengre og skape et godt miljø på tvers av erfaringer.

- Det er en berikende kampsport, og jeg ønsker å gi jenter muligheten til å forsette om de liker det. Ikke slutte fordi de er den eneste jenta på trening.

Selvforsvar

Almaas forteller at de vil legge vekt på teknikker som er gode å bruke mot folk som er større, sterkere og tyngre enn deg.

- Det er teknikker som kan være kjekke å ha for å si det sånn. Hvis man for eksempel skulle finne seg liggende med noen oppå seg, så vil man kunne teknikker som får seg ut og bort. Det er definitivt en kampsport som er overførbar til den virkelige verden, mener hun.

Følger med: Trener Siri Hemmingby Almaas håper flere jenter fortsetter med sporten. Foto: BJJ Girls Only

Responsen på tilbudet har ifølge Almaas vært veldig god.

- Vi har hatt tre treninger nå, og det er i hvert fall fem nye utøvere hver gang - og det er alltid noen som er helt fersk i sporten.

Uforpliktende

«BJJ Girls Only» er gratis og uforpliktende.

- Det er bare å møte opp, og man trenger ikke å melde seg på, sier Almaas.

Hun legger vekt på at det bare trening, og at man ikke trenger å sparre mot noen om man ikke ønsker det.

- Vi vil åpne for sparring etter hvert, men det vil bare være for de som ønsker det. Kurset handler om å lære seg teknikker og trene, sier hun.

Treningene er hver lørdag 14:00.