Liker du å trene i korte shortser og singlet, er det ikke alle sentrene i Trondheim du kan melde deg inn i. Det samme gjelder hvis du blir støtt av spreke kropper i lite klær.

Følg trd.by på Facebook

Treningssentrene i byen har forskjellige regler på hvordan de forventer at kundene kler seg. Det er heller ikke de samme reglene for kvinner og menn på alle sentrene. Her får du en oversikt over hvor du kan trene i hva.

3T:

Dette er den eneste kjeden i Trondheim som gjør forskjell på reglene for kvinner og menn. Treningsansvarlige, Øyvind Mittet, forteller at det er av hensyn til andre kunder.

- Menn kan ikke bruke singlet i treningsarealene, men på gruppetreninger, på tredemølla og i squashhallen. Det er fordi store menn med muskler i singlet høyner terskelen for at andre skal benytte seg av fasilitetene. Da blir det veldig mye fokus på kropp, sier han.

3T har også andre kleskoder.

- Det kommer litt an på hvilken type trening som utøves, men hvis vi ser veldig korte shortser, vil vi påpeke det. Generelt handler det om å kle seg normalt, sier Mittet.

Det er bokstavelig talt høyt under taket i 3T i Ila. Men det er ikke lov å kle seg i hva som helst. Foto: Atle Bersvendsen

På utkikk etter et nytt treningssenter? Kanskje dette giga-senteret, som kostet 75 millioner kroner, er noe for deg?

Sats Elixia:

Gigantkjeden har regler for bekledning av hygieniske årsaker, forteller pressekontakt i Sats Elixia, Bjørn Maaseide.

- Klærne må være rene, og ikke lukte. Vi ønsker at folk bruker klær som dekker slik at huden ikke kommer i kontakt med apparatene. Vanlig singlet er lov, men ikke utringning ned til magen. Det er det både hygieniske og visuelle prinsipper som ligger til grunn, sier han.

Maaseide innrømmer at selv om det er like regler på alle sentrene, oppfattes det ikke slik.

- Reglene blir nok ikke håndhevet likt på alle våre 70 sentre, sier han.

Hit the Gym:

Senteret i Midtbyen har litt ulike regler enn andre treningssentre. Daglig leder, Daniel Eriksen, forteller at de ikke har så strenge krav, men et sted går grensen.

- Hos oss får både kvinner og menn trene i singlet. Korte shortser er også tillatt, men sports-BH og bar mage er ikke lov. Vi oppfordrer alle til å bruke håndkle og i tillegg vaske av apparatene etter bruk. Hygiene er veldig viktig, sier han.

Eriksen forteller at kundene setter pris å få trene i litt mindre klær.

- Flere har uttrykt glede over å få trene i det de ønsker. Ikke alle sentrene i byen tillater det.

Er du lei av den samme gamle treningen? Her er høstens nye treningstrender.

Singlet er ikke lov for menn, men kvinner, på 3t Foto: Shutterstock

Maxpuls:

Crossfit-senteret har ikke regler på bekledning, som de andre treningssentrene. Sportslig leder, Ole Thomas Trobe, forteller at de varsler hvis det blir for lettkledd.

- Vi har ingen regler på hva kundene kan ha på seg og ikke. Folk kan kle seg i det de vil. Vi er ikke et A4-senter, men blir det for drøyt så er det mulig vi sier ifra, sier Trobe.

Impulse:

På dette treningssenteret må kundene dekke til skuldrene. Daglig leder, Øivind Gundersen, forteller at det står som en del av trivselsreglene.

- Reglene gjelder alle våre kunder, både damer og herrer, men vi har ingen regler for underdeler. Det er også påbudt med innesko, sier han.

Det er flere årsaker til disse reglene.

- Alle skal føle seg velkommen, og treningsmiljøet skal være nøytralt. Ved å benytte rene sko oppnår vi et renere senter og mindre slitasje på utstyret, sier Gundersen.

Impulse er ett av flere treningssenter i byen som ikke er betjent gjennom hele åpningstiden.

Hvordan håndhever dere reglene når senteret ikke er bemannet?

- Reglene blir gjennomgått med hver enkelt kunde når de blir medlem. I de korte periodene som vi ikke har folk til stede gjennomfører vi uregelmessige kontroller ved alle våre avdelinger.

Syns du treningssentrene i Trondheim er for dyre? Dette er den nye billig-kjeden i byen.

Innesko er påbudt på flere treningssentre Foto: Shutterstock

Easy fit:

Dette senteret er også tidvis uten bemanning, og har kun én regel, ifølge daglig leder, Karl Martin Viken.

- Vi vil ikke at våre kunder skal trene i singlet. Det handler litt om hygiene, men først og fremst om at alle skal føle seg velkommen på sentrene. Ikke alle føler seg komfortable med folk i dype utringninger, sier han.

Easy fit har sporadiske kontroller av sine sentre, for å sjekke om folk følger reglene.

- Vi har tillit til at kundene følger våre retningslinjer. De er tross alt til for deres trivsel. Vi har kontroller for å sjekke om de blir overholdt.

Er du ut etter et annerledes treningssenter? Kanskje dette er noe for deg.

Kaliber Gym:

På sentrert mest kjent for å trene frem fitness-utøvere, er det døgnåpent for medlemmene. Men også her er det regler for hvor lite klær du kan trene i.

- Bar overkropp er ikke greit, med mindre du er alene på treningssenteret, sier daglig leder Thomas Thoresen.

Det er lov å trene i både singlet og hotpant, og Thoresen mener de har færre regler enn de fleste andre treningssenter i byen.

-Vi ønsker ikke å promotere janteloven ved å legge ned forbud mot antrekk som viser muskler, derfor får medlemmene trene med det de føler seg mest vel i.

Har du et mål om å gå ned i vekt? Det hadde Leslie også. Hun var med i NM i bikinifitness.

Interessert i bikinifitness? Nå skal fitness-Sandra være med på reality-tv