Allerede etter første event på fredag så det lyst ut for gjengen fra Trondheim. Da lå de på en delt 1.plass.

- Da tenkte vi ”shit, vi har jo en veldig god sjanse til å klare dette”, men turte ikke helt å håpe på at det kunne gå. Men nå er vi videre og det er bare helt sykt kult, forteller Mari Rotmo til Trd.by.

De 6 atletene hadde satt seg som mål om å komme blant topp 10, men viste tidlig i konkurransen at de var med helt i toppen. Det er nemlig de 5 beste lagene som kvalifiserer seg videre til Crossfit Games i USA i august.

- På en måte er vi sjokka over at vi faktisk klarte det, men vi føler jo òg at det er fortjent siden vi har jobba så hardt mot det. Men vi visste ikke at vi var så gode, det er jo bare helt utrolig morsomt, ler Mari.

Meridian-regionen samler Europa og Afrikas sterkeste crossfittere til dyst og har lenge vært sett på som en av de tøffeste regionene å hevde seg i. Med en så god plassering her kan det vente gode resultater under verdensmesterskapet.

- Vi snakka om det tidligere og tenkte at vi sikkert kommer til å være underdogs i Games, men nivået på de andre regionene er ikke like høyt som her. En vet jo aldri, men vi tror vi kan gjøre det godt der også.

- Føler vi har hele Norge i ryggen

Før søndagens siste konkurranse lå de på en delt 3. plass, og kjente på nervene. De hadde planer om å ta det ”slow and steady” og hadde satt seg et tempo de ville følge. Når det ikke helt gikk som planlagt kom nervene.

- Vi tenkte at vi måtte være i topp 10 i dagens event for at vi skulle klare å kvalifisere oss videre. Når vi da var ferdig med siste eventen og ventet på dommen hadde vi ikke peiling på hvordan sluttresultatet ble. Det tok veldig lang tid før resultatet kom og vi var kjempenervøse der vi stod, forteller hun.

Da de endelig fikk hør de gode nyhetene slapp de virkelig jubelen løs. Med gledeshyl, gledestårer og gledeshopp kunne de feire en utrolig seier.

- Det at vi er det første laget noensinne til å være med er sykt kult. Vi får gratulasjoner fra hele crossfit-Norge og føler at vi har hele landet i ryggen videre.

- Må lære oss å svømme

Når Trd.by slår på tråden sitter de samlet og venter på premieseremonien. Med en øl i hånda er de klare for å slappe av og feire resten av kvelden. Selve Crossfit Games går av stabelen fra 1. til 6. august, og da blir det 5 konkurransedager som venter. Der får de bryne seg på enda flere og mer varierte øvelser enn under EM.

- Vi har snakka om at vi må bli sterkere og lære oss å svømme frem til Games. Det er bare to måneder unna, så det blir en del hardtrening nå fremover. Vi har en jobb å gjøre, men først skal vibare kose oss og feire resten av kvelden, avslutter Mari.

Trd.by gratulerer Spartans med kvalifiseringen til Crossfit Games og ønsker de lykke til videre!

LES MER: Disse ni kostholdsrådene klarer du deg godt uten

Norges beste i crossfit til EM: - Jeg er kjempenervøs

Trøndere helt i Europatoppene i fitness