Sommeren er på hell, men noen har kanskje begynt å tenke på neste års strandsesong. Det kan være lurt å starte med treningen nå, og ikke i mai, men motivasjon kan være vanskelig å finne.

Et godt tips er å melde seg på en eller annen form for konkurranse. Gateløp, maraton eller bakkeløp gir inspirasjon til regelmessig aktivitet.

På den måten blir man mer eller mindre tvunget til å komme seg ut på trening. Ingen vil vel stille uforberedt på startstreken?

Her er konkurransene du kan melde deg på i Trondheim.

For å komme i gang med treningen kan det være lurt å sette seg både kortsiktige og langsiktige mål.

På utkikk etter et nytt treningssenter? Kanskje dette giga-senteret, som kostet 75 millioner kroner, er noe for deg?

Skal du komme i mål med sommerkroppen 2016, kan det være lurt å starte treningen nå. Foto: Shutterstock

Lik trd.by på Facebook!

Her er denne høstens konkurranser:

24. september: Terrengløp Granåsen nord (parkering ved Sparebank1-hytta), 4,5 km. Med både konkurranseklasse og mosjonsklasse uten tidtaking.

27. september: Ranheim til topps. Løpet starter ved idrettsanlegget på Ranheim, og har målgang på Solemsvåtten, 430 meter over havet. Løypa er om lag 6 kilometer, men det finnes også en kortere variant på 2 km. Den starter ved Tjønnstuggu. Underlaget er både asfalt, grus og terreng.

10.oktober, 14.november og 12.desember: Magni maraton. Andre lørdag i hver måned, med unntak av juni, juli og august, kan du løpe maraton eller halvmaraton med start og mål på Stavset. Dette er ikke en offisiell konkurranse, så løperne må selv sørge for tidtaking.

18.oktober: Gråkallen opp. Løpet starter i Ilaparken og har målgang på Gråkallen panorama. Det er 7,7 kilometer langt og 530 høydemeter. Passer for mange, men det kan være lurt å ha noe treningsgrunnlag før dette løpet.

31.desember: Nyttårsløpet. Hvis du er en skikkelig løpeentusiast og bare ut å løpe på selveste nyttårsaften, kan du melde deg på dette løpet. Det er et 9,1 kilometer langt gateløp som starter i Klostergata og målgang er i Udbyes gate.

For å være sikker på at du klarer å fortsette med treningen gjennom vinteren, lønner det seg å melde seg på konkurranser langt fram i tid.

Leser du bloggen til FitnessNora? Her finner du 13 ting du neppe visste om henne.

Motbakkeløp er god trening gir rask fremgang. Foto: Shutterstock

Her er noen langsiktige målsetninger:

Mai: Trondheims høyeste. Trappeløp som ble arrangert for første gang i år på Scandic Lerkendal. Dato for 2016 er enda ikke satt. Dette er Norges tredje høyeste bygning med sine 23 etasjer og 427 trappetrinn. Dette er en syrefest uten like!

Neste år kan du løpe opp 427 trappetrinn her. Om du tar utfordringen. Foto: Javad Montazeri, ADRESSEAVISEN

September 2016: Trondheim Maraton. Man må ikke løpe maraton. Det finnes en distanse for alle. Den korteste er 5 kilometer, men det er også 10 km, 21,1 km (halvmaraton) og 42,2 km (maraton). Det er blitt ekstremt populært de siste årene, og er en konkurranseform som er veldig målbar og derfor et ypperlig mål – år etter år.

Trondheim sentrum blir folksomt under Trondheim maraton. Dette bildet er fra maratonløpet i 2012. Foto: RUNE PETTER NESS

Sommeren 2016: Fra mai til september arrangerer Bedriftsidretten banestevner på Øya stadion. Flere har oppdaget friidrettsbanen som treningsfelt, men hva med å måle krefter på en 100 meter eller 5000 meter? Hvis løping ikke er noe for deg, er det også mulighet til å teste både kastarma og satsbeinet. Datoene er enda ikke satt.

Du kan også melde deg på organiserte toppturer, som ikke er konkurranser:

3.oktober: Vassfjellet. Oppmøte på Løvset. Første del går til Vassfjellhytta, deretter videre til toppen. Turen tar om lag fire timer. En lett fjelltur som alle kan være med på.

Gira på å komme i god form til høsten? Da kan jo Rachel Nordømmes 7 favoritt joggeløyper i Trondheim være en god start