1. The Great Knaresborough Bed Race, England

Utøve idrett mens du ligger og drar deg? Ja, takk!

En passasjer ligger i en seng med hjul på, og skal bli dyttet av seks sprintere gjennom parker, gater og bratte bakker. Konkurransen har pågått siden 1966, og handler om å først få dyttet sengen over målstreken.

Med et overskudd på opp mot 100.000 pund, som har gått til veldedige formål, har dette kappløpet mye for seg.

90 lag med seks sprintere med en passasjer utgjør 630 deltakere årlig. Hundrevis av folk går i parader, danser og spiller musikk for å live opp gatene i Yorkshire under konkurransen.

Til en mer vanlig idrett: Slik blir årets RBK-drakt!

2. Nudo Lympics, Australia

Etter klager fra den olympiske komiteen i Australia, måtte Nude Olympics bytte navn, men konseptet er det samme; Olympiske leker i bærræva, slik de gjorde i antikkens Hellas. Ikke for den blyge, altså.

På en nudiststrand i Masling Beach sør i Australia kan både barn og voksne konkurrere i å lage sandslott, spise flest donuts, hoppe sekkeløp og kaste frisbee.

Les også: Tiril har åpnet Trondheims første pilatesstudio!

3. Redneck games, USA

I East Dublin i staten Georgia, ble det arrangert en lokal idrettskonkurranse med redneck-inspirerte aktiviteter.

Toalettsetekasting, vannmelonfrøspytting og mageplask i gjørmebad, var blant det som sto på tapetet. Dessverre har ikke økonomien strukket til for å arrangere flere mesterskap etter 2012. Mesterskapet startet i 1996, og har hatt en deltakelse på så mange som 6000 konkurrenter.

Deltakere, oftest kledd i singlet, bikini eller i bar overkropp, hadde mulighet til å vinne et ølbokstrofé og alles totale respekt.

4. Verdensmesterskap i konebæring, Finland

Taisto Miettinen vant mesterskapet fem år på rad. Foto: REUTERS

Konseptet er så enkelt som at menn bærer sine koner igjennom en hinderløype, og det er førstemann til mål. Ulike teknikker for bæring av koner er utviklet for å komme seg så effektivt som mulig gjennom hindrene.

Titusener av tilskuere kommer til Sonkajärvi i Finland for å se den årlige konkurransen. Premien er intet mindre en øl som tilsvarer kona sin vekt. En testosteronfull konkurranse, der altså.

5. Derbyshire World Toe Wrestling Championships, England

Har du en sterk storetå, kan dette være noe for deg. Foto: REUTERS/Darren Staples

Selv om organisatorene ikke fikk gjennom sin søknad om å bli en offisiell idrett, har tåbryting holdt seg sterkt i Derbyshire siden 1970-tallet med årlige mesterskap.

Reglene er like enkle som de er geniale. To personer drar av seg sokkene, og forsøker å bryte ned motstanderens stortå med hjelp av sin egen. Litt som håndbak eller tommelbryting, bare med tær. Mens du lurer på om deltakerne pumper jern med stortåa for å forberede seg til konkurransen, kan du lese litt om surfende hunder:

6. Surf Dog Surf-A-Thon, USA

Denne hunden viser skills på surfebrettet. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Ja, det er akkurat slik det høres ut som. Hunder av forskjellige raser konkurrerer om å være den beste surferen i San Diego. Hvis du aldri har sett en våt puddel i redningsvest på et surfebrett før, kan du nå vite at du har muligheten.

I fjor deltok 80 hunder for å imponere dommerne med balansekunster ute i bølgene. Ifølge arrangørene selv er dette den beste hundesurfingkonkurransen i verden, og det sier vel litt? Arrangementet skal gi inntekter til hjemløse hunder i byen.

Sjekk hva som skjer med kroppen din om du slutter å spise kjøtt!

7. Verdensmesterskap i Quidditch, Tyskland

Fan av Harry Potter? Da kan VM i Rumpeldunk være noe for deg! Foto: REUTERS/Scott Audette

Rumpeldunk er ikke bare for Harry Potter og vennene hans. I 2012 ble det første verdensmesterskapet i rumpeldunk, eller qudditch, holdt i Oxford i England. I år drar deltakere fra hele verden til Frankfurt for å konkurrere om å bli verdens beste rumpeldunk-spiller.

Reglene er akkurat det samme som i bøkene; lagene flyr rundt med et kosteskaft mellom beina mens de prøver å kaste ballen i motstanderlagets mål. Forskjellen er at det flygingen uteblir i det virkelige liv, dessverre.

Men det finnes også 7 rare idretter i Trondheim, og rumpeldunk er en av dem!

Her er Rumpeldunk praktisert på et litt lavere nivå. Foto: SKJALG BØHMER VOLD/ KHRONO