Jeg lover! Det ser mye mer komplisert ut enn det faktisk er.

Flettefrisyrer er noe så uvanlig som både trendy og tradisjonelt - og passer like godt til bunad som til bikerjakke.

Men først - litt prepping: Det er best å bruke sånne kjempetynne, små plaststrikker. Du får kjøpt på Glitter - eller eventuelt dyrebutikker (!).

En annen ting: Frisyrer sitter alltid best hvis håret ikke er nyvasket. Så du bør helst ha vasket håret dagen før.

Og har du veldig glatt hår, har fletta gjerne en tendens til å skli helt ut av fasong. Da bør du bruke produkter som gir håret mer tekstur.

Har du veldig flokete hår? Fram med børsten før du begynner!

Følg trd.by på Facebook

Fossefletta

Ok, dette er den enkleste av de tre. Kan du flette pariserflette, så kan du flette denne.

Eneste forskjellen er at du i stedet for å krysse håret hele veien, lar ene delen henge løst ned. Den delen du dropper erstatter du bare med at du henter "nytt" hår som du legger til fletta.

Som med alt annet er det selvfølgelig mye lettere å vise enn å forklare. You Tube-tutorials er ofte løsningen:

Denne fletta kan du lett tilpasse. På videoen begynner fletta helt oppi skillen. Men du kan også begynne like over øret om du vil. Eventuelt kan du også lage ei fosseflette på andre siden av hodet og knytte de to sammen.

BALSAM: Bruker du den feil, kan håret bli både tørt og fett

Fiskebeinsflette 1

Denne fletteteknikken kalles på norsk for fiskebeinsfletting - på engelsk går det i dutch braiding. Det ser ganske mye mer komplisert ut enn vanlig pariserflette, uten at det faktisk er det.

Cluet med fiskebeinsfletta er at du alltid jobber med to deler. Og du henter hår fra yttersida av de to delene, som du legger til andre siden.

Husk å begynne fletta stramt. Når du er kommet en tredel på vei, kan du heller begynne å gjøre den litt løsere om du vil. Bare dra litt i loopene på fletta. Gjør dette også når du er kommet to tredeler på vei - og helt til slutt. Det er vanskeligere å gjøre fletta løs når den er helt ferdig, ser du.

Igjen. Video kan forklare dette mye bedre enn meg:

Avhengig av sukker? Slik blir du kvitt søtsuget

Fiskebeinsflette 2

Foretrekker du å ha håret litt mer hengende løst, er denne kjempefin.

Først legger du skillen dit du vil ha den  - på siden eller på midten. Ha en klemme og to hårstrikker tilgjengelig. Og denne gangen overlater jeg bare resten til Youtube-tutoren:

Ellers har vi jo allerede gikk deg oppskriften på hvordan du får naturlige krøller med rettegang. Gjerne en fin ekstra-effekt til fossefletta! Lykke til!