Nudler er både kjapp og billig mat. Men spesielt spennende eller sunt er det kanskje ikke. Men det kan det være!

Følg trd.by på Facebook!

Vi har samlet sammen tre tips - og to oppskrifter.

Risnudler med papirka, brokkoli og kylling er sunt, raskt og enkelt. Foto: Maren Hald Bjørgum

Kast krydderpakken

Den viktigste tingen du kan gjøre for å heve nivået på nuddelmåltidet betraktelig, er å kaste krydderpakken som følger med. Vi er veldig usikre på hva det faktisk inneholder, men alle internettets helseeksperter har fortalt oss at det er usunt og inneholder unødvendig høye mengder salt.

Istedenfor å bruke krydderpakken kan du røre sammen din egen saus. Sriracha, soyasaus, sesamolje, misopaste og bønnepaste er alle gode alternativer.

Avhengig av sukker? Slik blir du kvitt søtsuget!

Eplebiter og en skje med peanøttsmør kan gjøre underverker for nuddelpakken. Foto: Maren Hald Bjørgum

Legg til et egg

Hvis man går ut og spiser ramen, da spesielt på tradisjonelle asiatiske restauranter, får man den ofte servert med et hard eller bløtkokt egg. Enkel og billig måte å legge til litt ekstra proteiner til måltidet, i tillegg til at det smaker veldig godt med de salte nudlene.

Hvor lenge egget skal koke varierer fra land til land, og er i utgangspunktet helt opp til deg. Et triks er å legge oppi egget i det du setter gryta på plata, og hive oppi nudlene så fort vannet koker. Når nudlene er ferdig kokt (cirka fire minutter), vil egget også være ferdig. Skrell, del i to og server.

Stekte eller kokte grønnsaker gjør nuddelpakken til et fullverdig måltid. Foto: Maren Hald Bjørgum

...og grønnsaker

Det er her du virkelig kan oppgradere nuddelpakken til nye høyder. Stek paprika, sopp og vannkastanjer. Kok pak choy, brokkoli, sukkerter og bønnespirer. Server som ramensuppe eller wok.

Disse elevene vil inspirere deg til å kaste mindre mat!

Nudler med kylling og pak choy. Foto: Maren Hald Bjørgum

Nudler med kylling og pak choy

 • 1 pakke nudler

 • 1 kyllingfilet, fryst

 • 2 rosetter pak choy

 • 1 halv paprika

 • 2 stk vårlø

 • Sesamolje

 • Soyasaus

Tin kyllingfileten. Kok opp nudler etter instruksjon på pakken, sammen med pak choy. Hell av vann, skyll med kaldt vann og hell i en par dråper sesamolje (evt. soyasaus). Sett til siden. Kutt kylling i strimler og stek på middels varme. Skjær paprika og vårløken i biter og ha oppi pannen med kyllingen.

Tilsett en spiseskje sesamolje. Hiv oppi nudlene, tilsett litt soyasaus og stek 20 sekunder på høy varme. Kutt pak choy i biter, og server.

Stort raskere blir det ikke. Foto: Maren Hald Bjørgum

Creamy peanøtt-ramen

 • 1 pakke nudler

 • ½ eple

 • 2 spiseskjeer peanøttsmør

 • 1 ss soyasaus

Muligens den enkleste oppskriften vi har som likevel gir et godt måltid. Kast krydderpakken, og kok opp nudlene etter instrukser på pakken.

Bland sammen 2 spiseskjeer peanøttsmør og 1 ss soyasaus i en bolle.

Hell vannet av nudlene, men spar cirka ¼ kopp. Bland sammen peanutt/soyasaus-blandingen og så mye nuddelvann du føler er nødvendig, og rør inn i nudlene. Kutt eplet i strimler og server på toppen. Voila!

Hvis du har litt mer penger i lommeboka kan du eventuelt også tilsette kylling, scampi, kokt brokkoli, eller bønnespirer.

Husk at fryst kylling, fisk, scampi og grønnsaker som regel er billigere enn de ferske variantene, men smaker omtrent det samme (spesielt på studentbudsjett) når det varmebehandles.

Lykke til!

Nå kan du skaffe deg billig mat fra flere restauranter i Trondheim.

Denne artikkelen ble først publisert 15.april 2016, men deles på nytt til glede for nye lesere.