Slik lager du Ingrid sine beste oppskrifter hjemme.

Da Ingrid sto på scenen i Berlin, hadde konkurransen allerede vart i ett år. Først måtte hun kvalifisere seg nasjonalt. Av ti bartendere som konkurrerte i Oslo var hun en av tre som gikk videre til den nordeuropeiske finalen i London. Der gikk hun av med den norske seieren og fikk dermed representere Norge i den globale finalen i Berlin.

- Det føltes helt uvirkelig, egentlig. Det tok litt tid før jeg endelig innså at jeg vant, sier Øines.

Foretrekker du alkoholfritt? Da er kanskje mocktails noe for deg.

Talent

På tross av alderen, har Ingrid Skaue Øines vært i restaurantbransjen i ni år, etter at hun startet å jobbe i matserveringen på et hotell i hjembyen Tromsø. Interessen for mat og drikke, og spesielt cocktails, har bare økt med årene, men det var ikke før hun kom til Trondheim for å studere hun for alvor fikk sjansen til å utvikle lidenskapen.

- Det var først da jeg startet å jobbe hos To rom og kjøkken jeg endelig fikk muligheten til å prøve meg bak baren, forteller Øines, som er utdannet fotograf.

Med kun to års erfaring bak bardisken har bartendertalentet allerede rukket å hevde seg i flere nasjonale konkurranser. Bacardi Legacy var hennes første internasjonale, hvor hun konkurrerte mot nesten 40 av verdens beste bartendere, de fleste med langt flere års erfaring.

Skal du drikke i helga? Slik gjør du det med god samvittighet.

Internasjonal cocktail

Hun hadde et halvt år på seg til å få inn cocktailen på listingen i andre barer over hele Europa. I tillegg til promotering i sosiale medier, tok hun gjesteskift på barer i Barcelona, Paris, Amsterdam, København og Stockholm, i tillegg til Oslo og Bergen og lyktes å få «Cuban Pete» på menyen på 20 barer.

- «Cuban Pete» er laget av Bacardi Blanca, hvit kakaolikør, mynte, kokosnøtt og lime. Målet var å lage en sommerlig og frisk cocktail, forteller Øines.

Her finner du forresten oppskriftene på de fineste sommerdrinkene

Høyt nivå

24-åringen forteller at hun fikk svært gode tilbakemeldinger på den cubanskinspirerte cocktailen, selv om det ikke ble pallplass denne gangen.

- Det var en fantastisk opplevelse og jeg er kjempestolt over alt jeg fikk til, jeg gjorde mitt beste. Det var sykt høyt nivå i år.

11 ting du ikke bør gjøre mot en bartender

Dette bør du ikke gjøre i taxien på vei hjem fra byen