Trondheimsjenta Marte Elverum var med på europamesterskap i styrkeløft i Tsjekkia som var 10.-14. mai. Hun vant i sin klasse, som er 72 kilos-klassen.

Følg trd.by på Facebook

- Jeg måtte ta europarekord i markløft for å ta gullet sammenlagt, og det gikk! Det var en helt magisk følelse. Det var en veldig fin tur med landslaget til Tsjekkia, forteller Elverum.

235 kilo markløft

Hun løftet 235 kilo i markløft, noe som var tyngste vekt løftet av en kvinne i helgas mesterskap. Det vil si at hun har tatt ny europarekord. I knebøy løftet hun 230 kilo og i benkpress 127,5 kilo.

- Jeg begynte å grine da jeg vant. Jeg hadde en ganske dårlig dag i knebøy og benkpress, så da tenkte jeg at gullet var tapt. Men det var helt ubeskrivelig å få dratt den siste markløften som sikra meg gullet. Da blir alt strevet, den vonde kroppen og de tunge treningene verdt det, forteller 25-åringen.

For å trene seg opp til EM har hun trent mye og hardt, og hun blir trent av landslagssjef Dietmar Wolf.

- Det er styrke fem til seks ganger i uka, i tillegg til løping og svømming en til to ganger i uka, sier hun.

Dette er Trondheims tøffeste treningsgruppe

NM i helga

I helga er det norgesmesterskap i styrkeløft på Quality Hotel Panorama på Tiller. I fjor vant Elverum flere rekorder, hun ble blant annet kåret til beste løfter og tok kongepokalen.

- Til helga må jeg forsvare tittelen som norgesmester og forhåpentligvis ta kongepokalen tredje året på rad. Det er i alle fall målet. Jeg kjenner på kroppen at det var EM i forrige uke, men jeg skal løfte det jeg er god for til helga, sier hun.

Fremover blir det alternativ trening før hardkjøret mot VM i november starter.

- Målet er å bli verdensmester, men det kan ta noen år til enda. Men jeg er klar for å legge ned den jobben som trengs. For å komme dit så håper jeg på å få skaffet noen flere sponsorer som gjør den drømmen mulig, forteller hun.

May-Britt (27) gikk fra høygravid til fitnessdeltaker på åtte måneder