- Vi blir selvfølgelig veldig stolt. Dette er en bekreftelse på det vi holder på med i hverdagen, sier avdelingsleder for Dromedar Moxness, Tore Øverleir.

Følg trd.by på Facebook

Eneste fra Trondheim

Dromedar Moxness, som ligger i Olav Tryggvasons gate, var den eneste kaffebaren i Trondheim som tok med seg medalje hjem fra helgas norgesmesterskap.

Sarah Khalid tok førsteplass i kategorien "latteart", som går ut på å tegne i kaffen med melk. Ine Hatleberg tok andreplassen i cup tasting, som går ut på å smake på kaffe og skille mellom ulike kaffetyper.

- Her er det forskjellig vanskelighetsgrad. Hvis kaffen er fra samme land vil smake de veldig likt, sier Øverleir.

Hele gjengen fra Dromedar med helgas tre vinnere i front. Foto: Privat

Avdelingslederen tok selv med seg to tredjeplasser fra helga, i "klassisk baristakunst" og "Brewers cup". Den første anses er den eldste konkurransegrenen, og går ut på å servere til sammen 12 drikker på 15 minutter, mens man holder en presentasjon om kaffen.

- Alle som deltar får tilbakemeldinger på det de gjør og hvordan man kunne fått bedre score, sier han.

Med hvert år

Dromedar er med på NM hvert år, og Øverleir forteller at de synes konkurranse er en fin ting å være med på. Det er en god måte å bli flink på, og de bruker lang tid på å øve.

- De som er med bruker fritiden på å bli flinkere i jobben sin, så man blir veldig opptatt av det. Vi har et arbeidsmiljø der vi gjør hverandre bedre, sier han.

I helga var det rundt 50-60 deltakere vil han anslå. Øverleir mener det er en god mulighet til å møte det nasjonale miljøet, se hva andre gjør og lære av de.

- Det er artig å møte de andre i miljøet, så ser vi hvor lista ligger. Vi bruker å se hva vi skal strekke oss etter, både når det gjelder kaffe og service, sier Øverleir.

Hvor mye kaffe er det greit å drikke i løpet av en dag?