Glad i kruttsterk espresso og ingefærdrikk? Da er nykommeren i Midtbyens café-univers, Café le Frère, kanskje noe for deg.

På hjørnet av en bygård ved Brattørveita åpnet kaffeplassen for noen uker siden, men stedet har allerede opparbeidet seg et rykte som «the place to be» om du liker ingefær og sterk kaffe.

Lik trd.by på Facebook

Ingefær og espresso

- Jeg er en selverklært ingefærfantast og elsker all drikke med ingefær. Så vi har 21 ulike sorter med «Ginger Ale», forteller innehaver Kjell Harry Lyngaas til trd.by.

Les også: Jacobsen & Svart vil skille seg ut med svart kaffe.

Og han er heller ikke beskjeden når det kommer til kaffe. For det er nemlig det nykommeren har planer om å livnære seg på.

- Kaffe er essensen vår, og vi er stolte av kaffen vi serverer. Det er kanskje litt bråkjekt, men jeg tør å påstå at vi serverer byens beste espresso, slik den skal være. Det er vanskelig å finne en skikkelig god espresso i Trondheim, hevder Lyngaas.

Ingefærdrikk er et viktig element på byens nyeste cafe. Foto: Kjell Harry Lyngaas

Fransk brorskap

Café le Frère har unektelig en fransk klang, og historien bak navnet har fulgt Lyngaas i mange år.

- Jeg har en søster som dro på verdens lengste sommerferie til Frankrike. Der traff hun kjæresten og da jeg kom på besøk lurte jeg på hvorfor alle snakket om «frère» hele tiden. Jeg skjønte ikke hva det betydde før noen fortalte at det betyr bror. Altså var det meg de mente, broren til søsteren min.

Og siden brorskap er en del av tanken bak Café le Frère, ble navnet som det ble på den lille kafeen på hjørnet. Selv om det mest franske du kan få kjøpt der er croissanter.

- Vi tar sikte på å bruke bare økologiske og fairtrade-produkter, og det handler om å stå sammen, være raus og mottakelig. Som en form for brorskap. Og det er målet mitt med denne kaffeplassen, sier Lyngaas.

Jakob driver byens kanskje mest unike kafé