Martin Trana Flak fra Namsos er en av 17 som skal reise med Yrkeslandslaget i 15 ulike fag for å konkurrere om europamesterskap i Göteborg.
Yrkeslandslaget er satt sammen av deltakere som har kvalifisert seg via Yrkes-NM eller skolekonkurranser.
Flak jobber til vanlig på Scandic Nidelven, og skal kjempe mot 21 andre kokker helga 1.-3. desember.
- Jeg synes det er ganske stort å få lov til å representere Norge i yrkes-EM, sier Trana Flak til trd.by.
- Fantastisk stort
I fjor var han på WorldSkills, som var verdensmesterskapet, noe som gjorde at han ble direkte tatt ut til EM i år.
- Det var fantastisk stort, og kjempekult å være med og se hvordan det fungerer, sier han.
Da kom han ikke på pall, men har som mål å klare det i år.
- Målet er vel alltid å vinne, men det er masse flinke konkurrenter i Europa. Så vi får se, sier 23-åringen.
Disse restaurantene i Trondheim er blant Nordens beste
Denne nye restauranten åpner på Lade og Byåsen
Flere hundre timer med trening
Frem mot konkurransen har han brukt lang tid på å forberede seg, og gå igjennom oppgaven.
- Det er flere hundre timer med trening som ligger bak, forteller Trana Flak.
Strategien til 23-åringen er å levere det beste produktet. Han mener det er mange måter å løser oppgaven på, så for han handler det om å finne den beste måten.
- Jeg gleder meg til å komme frem og få begynt. Da vil den lille klumpen i magen løse seg opp, ler han.