Trd.by-trynet er en ukentlig spalte der vi møter et av byens kjente fjes.

Følg trd.by på Facebook

Her får bytrynet 13 faste spørsmål om alt mellom himmel og jord. Har du tips til fremtidige bytryner? Send inn til trd.by@adresseavisen.no eller bruk #trdby på sosiale medier.

Ukas bytryne er Top Chef-aktuelle Renee Fagerhøi. Hun er kjøkkensjef på Kalas & Canasta, og nå er hun med i den første sesongen av Top Chef i Norge noensinne.

1. Beskriv deg selv med tre ord?

Kreativ, gæren og ambisiøs.

2. Hva inspirerer deg?

Gode råvarer inspirerer meg veldig. Og selvfølgelig menneskene rundt meg. Og kunst, musikk og reise.

3. Hvordan vil vennene dine beskrive deg?

Jeg tror de vil beskrive meg som en omsorgsfull og snill person, men ganske dårlig til å ta telefonen og respondere på meldinger. Jeg håper de vil beskrive meg som morsom og gøy å være sammen med. Og litt crazy, kanskje.

4. Hva mener du vil ha gjort Trondheim til en bedre by?

Det første jeg tenker på som irriterer meg litt i hverdagen er at det er altfor dårlig gangfelt og for dårlig sykkelveier. Et større mangfold i restauranttilbud.

5. Hva er det beste og verste med Trondheim?

Beste: Det beste er at det er en koselig by. Den er ikke for stor, den er ganske liten. Man møter fort på folk man kjenner. Trondheim er et hjemmekoselig sted. Avslappet.

Verste: Det verste må være akkurat det samme som det beste. Trondheim er lite og intimt, og det gjør Trondheim litt kompleks, men den er akkurat for liten til at de mest crazy tingene skjer.

Renee jobber som kjøkkensjef på Kalas & Canasta på Bakklandet. Foto: Vega Ebbertsen

6. Hva skjer i helga?

I kveld er Daniel Kvammen på Samfundet. Så får jeg besøk av min aller beste venninne som bor i Oslo. Og så blir det selvfølgelig masse leven og god mat på Calas.

7. Hva er det særeste du noen gang har gjort?

Jeg var på bursdagsmiddag i Oslo. Som det ofte blir når kokker møtes var det mye skåling. Så flirte jeg så hardt at jeg klarte å knekke av det ene stolbeinet. Jeg gikk rett i bakken, og var så flau. Jeg måtte plukke opp stolbeinet og gå til baren med den.

Her finner du byens billigste sushi.

8. Fortell noe folk ikke vet om deg?

Jeg tror ikke folk vet at jeg er veldig glad i å lese bøker og litteratur. Mine Knut Hamsun og Fiodor Dostoievski.

9. Hvordan tror du verden ser ut når du er 70 år?

Jeg håper vi har klart å ta vare på verden, og at vi fortsatt har natur og rent vann. Jeg håper den ikke er så ulik som den er i dag.

10. Hva skal du bli når du blir stor?

Jeg jobber i et yrke med mye slitasjeskade, og lav yrkesalder. Jeg er gammel i mitt yrke, 29. Når jeg blir stor så håper jeg at jeg fortsatt kan få lov å holde på med mat og inspirere folk og bli inspirert. Og at jeg forhåpentligvis har min egen restaurant.

11. Hva er på din bucket list?

Det viktigste det er å åpne «Bula». Det er «working title» på min restaurant. Det er absolutt en to do i livet. Også har jeg Vietnam som reisemål. Jeg har vært så heldig og reist så mye, spist så mye og opplevd så mye, men jeg føler meg ikke ferdig.

12. Beskriv verdens beste dag?

Den tilbringer jeg selvfølgelig med min samboer, Thomas Borgan. Drømmescenario er at vi befinner oss i Mexico, på en liten øy. Vi våkner opp med en hengekøye og ser utover havet. Så står opp og drar og spiser taco fra en street-vogn, og bruker dagen til å gå på matmarked og bli inspirert av farger og lukter, mennesker og kultur. Så avslutter vi kvelden med enda mer mat. Avsluttes alt dette med at Nick Cave kommer og har konsert oppi det der, da hadde det vært perfekt.

13. Hva er dine topp tre serier, artister og personer?

Serier: Girls, Broen og Sons of Anarchy.

Artister: Nick Cave, Bonnie Tyler og Ihsahn.

Personer: Samboeren min Thomas, mammaen min og lillebroren min Borgar.

Idol-Amalie: - En fyr gikk etter meg, gikk ned på kne og ropte at jeg var John Lennon.