Debatten er til tider het, men en studie fra forskere ved Linnéuniversitetet i Sverige tyder på at studenter i ernæring har bestemt seg. Det skriver forskning.no.

Studentene som har deltatt i studien har studert ernæring over en 15 årsperiode, og til sammen deltok 1069 kvinner og 212 menn i studien. Resultatet viser at studentene har endret kostholdet sitt fra 2002 til 2017.

I 2002 utgjorde nemlig fettet 27 prosent av det studentene spiste og drakk. I 2017 hadde andelen økt til 38 prosent.

I samme periode sank andelen karbohydrater de inntok fra 55 til 41 prosent.

Forskerne har også undersøkt hvordan endringen har påvirket helsa deres. Selv om studentene nå spiser mer fett, ser det ikke ut til å ha endret fettsyrene i blodet deres på en ugunstig måte. De har også fått økt vitamin D og folat.

Denne saken er publisert på Trd.by tidligere, men deles på nytt til glede for nye lesere.