Synne Krokstad hadde i mange år drevet aktivt med sprint, men måtte legge løpeskoa på hylla midlertidig da hun fikk kyssesyken. Men da hun oppdaget crossfit ble løpeskoene værende på hylla permanent.

Følg trd.by på Facebook

- Jeg ble bitt av basillen, fordi man kunne kombinere styrke og kondisjon med crossfit, så det ble aldri noe mer løping på meg. Men det angrer jeg overhodet ikke på, sier Krokstad.

«Fitness bør forbys», skrev Julianne. Det satt sinnet i kok hos utøvere.

Vil holde plasseringen

Og det har hun ingen grunn til heller. For den sterke trondheimsjenta har nå blitt tatt som deltaker i The Athlete Games i London. Gjennom en kvalifiseringsrunde med tre tøffe oppgaver ble hun nummer 28 av i alt 48 kvinner som ble tatt ut.

- Jeg ble tatt ut i fjor også, og det var virkelig en fin opplevelse. Jeg trener sammen med en annen jente på Crossfit maxpuls her i Trondheim, og hun ble også tatt ut. Så målet er å kjempe om å holde plasseringsplassen i konkurransen, forteller Krokstad.

Og ser man på 23-åringens meritter skulle man tro at det skulle holde. Hun løfter nemlig blant annet 130 i markløft og 115 kilo i knebøy.

- Det er mye, men det kan jo alltid bli bedre. I denne sporten trener vi for å bli best i idretten, ikke for å se best mulig ut, sier Krokstad.

- Men får du mange kommentarer som en jente som løfter såpass tungt?

- Joda, man hører det jo. Nå er jeg i et miljø der det er helt vanlig, men det er klart at det ikke er for alle. Rent utseendemessig så blir man jo muskuløs, og det er jo folk som ikke liker det. Men heldigvis er det folk som også synes det er bra også, sier Krokstad.

Høyt nivå

Krokstads mål i år er at hun og de hun trener med kvalifiserer seg til på regionsfinalen i Open, en internasjonal konkurranse i crossfit. Og derfra kan det bare gå en vei.

- Jeg vil bli best mulig, men det er enorm konkurranse på verdensnivå med ekstremt høyt nivå. Men ingenting er jo umulig, sier trondheimsjenta.

Perodd (49): - Det verste med Trondheim er at det er for få treningssenter.

Les også: Ida gikk fra ett til fire måltider - slanket bort 32 kilo på 9 måneder.