For ett og et halvt år siden åpent Magnus Holder Bjørk (34) opp dørene for Bakklandets eneste klesbutikk. Seams har til nå vært forbeholdt herremote, men til høsten blir det dobling av konseptet – og lokalene.

Følg trd.by på Facebook

- Jeg skal slå ut veggen og doble størrelsen på lokalet. Da får vi også inn klær og tilbehør til kvinner, forteller klesgründeren til trd.by.

Skulle være midlertidig

Egentlig var det ikke helt liv laga for den lille butikken. Da Bjørk første gangen åpnet dørene skulle butikken bare vare i 10 dager. Men slik gikk det ikke.

- Seams skulle være en pop-up- butikk. Men jeg hadde kjøpt varer for 100 000 kroner og hadde masse igjen etter ti dager. Også syntes jeg det var fryktelig gøy, så jeg fortsatte bare.

Og det skulle vise seg å lønne seg for trønderen, som på siden jobber som programmerer og designer. Siden da har butikken fattet ikke bare interessen til trøndere, men også utover landegrensene. For det anerkjente kult-magasinet Monocle har i april kåret Seams til en av 25 klesbutikker i verden som setter standarden for mote- og klesbransjen.

Det er foreløpig ikke mange kvadratmeter på Seams på Bakklandet, men nå skal det bli dobbelt så stort. Foto: Wil Lee Wright

- Jeg ble helt skjelven da de ringte. Monocle regnes som en målestokk for livsstil og kultur og at de har kommet over denne lille butikken er utrolig morsomt. Vi er den eneste butikken i Norge som er valgt ut, og det gjør meg utrolig stolt, sier Bjørk.

- Bakklandet-patriot

Han har ingen planer om å si opp den andre jobben sin helt ennå, og Seams har derfor stort sett bare åpent i helgene – og ved fint vær.

- Det fungerer fint sånn, og passer fint med livet på Bakklandet. Jeg kunne jo ha flyttet til byen, men jeg er en patriot for Bakklandet og vil gjerne få ennå mer liv og røre på denne siden av elva.

Har du fått med deg at denne sykkelkjeden åpner butikk i Trondheim?

Selv om han ikke vil kalle Seams for en hipster-butikk, legger han ikke skjul på at klærne han selger er for de som er spesielt interessert.

- Mote er én ting, men kvalitet, håndverk og varighet er noe annet. Vi selger kun merker som jeg selv har plukket ut, og kjenner historiene bak. Det er fra alle verdenshjørner og fellesfaktoren er kvaliteten. Det er ikke en kjedebutikk med billigst mulige klær, og det kommer det aldri til å bli, sier Bjørk.

Visste du at Livid Jeans har utvidet med håndplukkede vintage-klær?