- Det er mange veganere som bor i Trondheim, og også mange besøkende. Det er den største byen etter Bergen, så det er viktig å få et bra tilbud der, sier app-gründer Sally Renshaw.

Følg trd.by på Facebook

Appen er laget av tre personer: Nick Hagger, som er en britisk forsker, en norsk IT-arkitekt, Christian Ihle, og en britisk designer, Sally Renshaw. En kombinasjon av engasjement for å hjelpe dyr og interesse for teknologi, gjorde at appen ble til.

- Sammen har vi jobbet det siste året i Oslo for å hjelpe veganere, vegetarianere og de som ønsker å kutte ned på kjøttforbruket, ved å finne veganvennlige steder å spise og handle, skriver de i en pressemelding.

I år får Trondheim Vegan Fair får mer kjøtt på beina.

Trondheim neste ut

Vegan Norway ble lansert 1. april. Foreløpig er den kun tilgjengelig for Oslo og Bergen, men straks kommer den til Trondheim. På Trondheim Vegan Fair den 23. april skal arrangørene holde en presentasjon om "Vegan Norway".

- Vi kommer til å prate om appen på festivalen, og snakke med folk i Trondheim for å finne plasser de vil ha med i appen, sier Renshaw.

Appen vil først bli tilgjengelig i Trondheim etter Vegan Fair, da arrangørene trenger tid til å utforske byen og finne restauranter. Datoen den skal lanseres er foreløpig ikke fastsatt. Renshaw mener det ligger mange veganvennlige steder under overflaten, man må bare lete godt nok.

- Mange har spurt om vi kan utvide til Trondheim, så vi jobber så fort vi kan. Emma Jarvis har hjulpet oss for å finne noen veganske plasser, og forhåpentligvis får vi bygget en gruppe med frivillige i Trondheim, slik vi har i Oslo og Bergen, sier hun.

Sally Renshaw mener det er klart at appen må utvides til Trondheim, da det er mange veganere som bor i byen. Foto: Nick Hagger

Sally mener «Vegan Norway» bidrar til at flere og flere får øynene opp for hva veganisme er.

- Jeg tror definitivt appen bidrar til å øke bevisstheten rundt en vegansk livsstil, og vise at det blir mer og mer normalt og ikke er så sært som mange kanskje tror, sier hun.

- Blir enklere å finne god veganmat

Ragnhild Hoff, lokalkoordinator for Norsk vegansamfunn i Trondheim, mener denne appen vil gjøre det enklere for fastboende og besøkende å finne spisesteder som serverer vegansk mat. Hun mener tilbudet av vegetarmat i Trondheim har blitt mye bedre de siste årene, men det er fortsatt en del steder hun unngår da de ikke har gode veganske alternativ.

- Jeg gleder meg veldig til Trondheim blir inkludert i «Vegan Norway»-appen. Jeg er medlem av noen grupper for veganere på Facebook, og der stilles det ofte spørsmål om hvor man kan få god vegetarmat i byen. Med appen håper jeg vi får en full oversikt som er tilgjengelig for alle, sier Hoff.

Snart kan du få vegetarmat levert på døra i Trondheim.