Moderselskapet Snap Inc. har gjort en stor oppdatering av deres populære app Snapchat.

Oppdateringen ble lansert på tampen av 2017, men først nå begynner norske brukere å få en overraskelse når de åpner appen.

Som du kan se under, er det ikke alle som er like entusiastiske over oppdateringen.

Hjelp, hvor er mine venner sine «stories»?

Før kunne du enkelt sveipe til venstre i kameramodus for å finne dine venner sine stories samlet med alt annet.

For å se hva vennene dine holder på med nå, sveiper du til høyre for å komme til den nye «venneskjermen», hvor personlige snaps og stories er samlet. Forandringer fryder, hæ?

Bonus (!): Den hvite rammen som før kom rundt bilder og videoer du la ut fra egen kamerarull eller minner (memories), er nå borte. Oppe i venstre hjørne står det nå om det er lagt ut fra minner

Her ser man hvordan den nye vennelisten ser ut. Her vil meldinger og snaps fra venner dukke opp, samt deres story. For å se dine venner sine stories, trykker man på ikonet med blå ring rundt. Foto: Skjermdump Snapchat

Jeg vil ikke følge dem!

Om du sveiper til venstre kommer du nå til en samlet side for nyheter og stories fra kjente kanaler og kjendiser, kalt «Discovery». Kjente fjes og profiler du muligens ikke er interessert i dukker opp her.

Chill - bare trykk og hold inne på det uønskede, trykk så «se mindre av slikt». Snapchat velger automatisk ut populære offentlige profiler og sladder som de tror du kan være interessert i.

Her kan du utforske en (nesten) endeløs strøm med «clickbait» og reklamer. Det tar lang tid å scrolle seg nedover.

Scroll deg gjennom populære profiler, nyhetskanaler og reklamer i den nye «Discovery»-funksjonen (t.h.). Finner du noe du ikke liker? Få det vekk med to enkle tastetrykk. Foto: Skjermdump Snapchat

Personifiser din Bitmoji enda mer

Ikke nok med skreddersydde venne- og kjendislister, men nå kan du skreddersy din virtuelle avatar, Bitmoji, enda mer med «Bitmoji Deluxe».

Fra før av fantes det nok av muligheter å endre utseende og stil på figuren din, men nå er det ifølge Snapchat et større hav av muligheter.

Gå inn på innstillinger i Bitmoji-appen og trykk «endre avatar-stil» (Change Avatar Style), for å gjøre figuren din enda kulere.

Mulighetene kommer i form av hudfarger, klær, frisyrer, tatoveringer - you name it! Man kan også ta en selfie som brukes til å inspirere den nye Bitmojien slik at den blir enda mer lik deg.

Her et lite eksempel fra Snapchat på alle mulighetene som nå finnes. Foto: Snapchat

Personlig geofilter

En annen ny mulighet, som har vært tilgjengelig en stund, men som alle kanskje ikke har fått med seg, er at Selskapet har gjort det mulig for brukere å lage sine egne «geofiltere». Har en venn eller noen i familien bursdag? Da kan man vise alle i området man ønsker, men det har sin pris.

Prisen kalkuleres ut fra hvor lenge du ønsker at det skal være tilgjengelig, samt hvor stort område filteret skal være tilgjengelig i.

I tillegg skal det nå bli mulig å dele Snapstoryen med hele verden, også de uten appen. Ifølge The Verge, er dette en måte for Snap Inc. å ta opp kampen med Facebook på. Du velger selvfølgelig selv om den skal være offentlig og åpen for alle, eller kun til dine venner.

Gå inn på innstillinger og trykk på «On-Deman Geofilter» for å lage filter til neste bursdagsfest. Hint: Valentines er rett rundt hjørnet (14. februar). Foto: Skjermdump Snapchat

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no