I forrige uke kom iOS-14-oppdateringer, og for de aller fleste er den store nyheten at du nå kan legge såkalte widgets på hjemskjermen på Iphonen.

En widget lar brukeren få informasjon fra appene uten å måtte åpne dem, som hvordan været er, avtaler i kalenderen eller lignende. Dette har Android-brukere kunne gjort i en årrekke.

Det tok altså 13 år for Iphone-eiere å få samme funksjonalitet. Og det har ikke gått ubemerket hen i sosiale medier, skriver Din side.

- Har brukt flere timer

Allerede nå har hashtaggen #ios14homescreen gått viralt på både Tiktok og Instagram. I skrivende stund er taggen #ios14 brukt over 80 000 ganger på Instagram, og #ios14homescreen er brukt over 2200 ganger.

Tilsvarende tag har nesten 125 millioner visninger på Tiktok.

Slik redigerer du din hjemmeskjerm

Mange av videoene på Instagram og Tiktok viser kun før- og etterbilder av de ulike hjemskjermene. Veldig mange tar også på seg oppgaven med å lære bort hvordan andre også kan redigere sin egen skjerm, med ulike tutorials.

Her vil det nok være mye prøving og feiling, og skal du få en hjemskjerm like gjennomført som dem på Tiktok, må du trolig belage deg på noen timers redigering. Men i korte trekk, dette gjør du:

  1. Du må selvfølgelig oppdatere telefonen til iOS 14

  2. Trykk og hold på et tomt område av skjermen til alle apper begynner å riste - eller velg rediger hjem-skjerm på en av appene

  3. Oppe til venstre kommer et pluss-tegn - her får du opp den nye widget-menyen

  4. Velg og vrak mellom alle de ulike widgetene, velg størrelse og legg til widget. Du kan også dra den ut på hjemskjermen

  5. Fornøyd med plasseringen? Trykk ferdig

Det er det grunnleggende - det er enormt mange muligheter. Bare å leike ivei!