I fjor pakket Lone Hellan fra Trondheim kofferten, og dro til New York for å studere skuespill.

- Jeg har alltid hatt en drøm om å studere i USA. Jeg fant skolen på nettet, og tenkte at jeg kunne prøve. Etter opptaksprøve i Stockholm fikk jeg telefon noen dager etter om at jeg kom inn. Så ble det sånn at jeg dro da, sier Hellan, som også blogger om livet i New York.

Følg trd.by på Facebook

Fikk kjæreste før hun reiste

Hun forteller at det går bra, og at hun følte det var meningen at hun skulle til New York da hun ikke kom inn på de andre skolene hun søkte på.

- Skolen er travel, men folkene på skolen er veldig hyggelig. Alle er der for å lære. New York er ikke sånn som det ser ut på film, men byen er kjempefin, sier Hellan.

Noen dager før hun reiste til New York, fikk hun seg kjæreste. Hun synes det var veldig kjipt å måtte dra fra han, og det var mange tårer før avskjeden.

- Men vi var begge to klare på at vi skulle få til dette. Vi føler at det er rett, så da er det ikke mye annet å gjøre. Han støtter meg 100 prosent, og det er godt å vite at jeg har han som støtte. Å være fra hverandre er ikke noe artig, det tror jeg alle forstår, forteller 19-åringen.

Hun sier at hun hadde bestemt seg for å dra før de møttes, og det derfor ikke var noe alternativ å ikke dra. I begynnelsen var hun redd for å si at hun skylle flytte, og at kjæresten gikk noen runder med seg selv da han fikk vite det.

- Men han fant fort ut at vi bare fikk se hvordan det ble, og ta det som det kommer, sier hun.

Bruker humor

Ifølge Hellan har det gått kjempebra. Da de ikke hadde blitt så godt kjent med hverandre før hun flyttet, har de blitt kjent med hverandre over Skype. De er begge veldig klare over hva de skal gjøre for å ikke krangle, og satte regler for hverandre før hun dro.

- Vi passer på å ha det artig. Forhold handler ikke om at det skal være så seriøst hele tiden, så vi får hverandre til å le. Vi bruker humor på å komme oss gjennom ting, og husker hele tiden på å si at vi er glad i hverandre, forteller Hellan.

Lone og kjæresten Patrick Skyper med hverandre en gang i uken. Foto: Privat

Hun sier at det er viktig for dem å gi hverandre kjærlighet, og minne på at de er sammen om dette. Derfor gjør de alt for å bli sterkere som et par.

- Det vanskeligste er jo avstanden. Det at man ikke kan holde og kysse hverandre. Det er den nærkontakten, det savner man. Men det blir så fint når man ser hverandre igjen, forteller 19-åringen.

Beholde gnisten i forholdet

Men hun mener det uten tvil har vært verdt det, selv om det er ekstra mye jobb. De er opptatt av å beholde gnisten i forholdet.

- Vi skyper eller facetimer en gang i uken. Snakker vi sammen hver dag blir vi så vant til det, og da forsvinner spenningen litt. Vi synes det funker kjempebra, sier Hellan.

Hun mener man må være innstilt på det hvis man skal være i et avstandsforhold. 19-åringen råder andre som er i samme situasjon til å vise kjærlighet.

- Ikke bare si det, men vis det på måtene du kan. Husk at dere har valgt å være sammen. Legg bort alle tanker om at den andre kan møte på noen andre. Det ødelegger mer enn det hjelper. Og husk å ha det artig sammen, råder hun.

Studenten Maria Meland (23) bruker pengene sine på å reise jorda rundt