- Den er jo litt i «blæsten» for tiden, sier arrangør Tone Tronstad om bydelen.

28. mai arrangeres Svartlamodagen. Ifølge Tronstad er dagen til for at folk fra hele byen kan komme og se hva bydelen har å by på.

Følg trd.by på Facebook

Større enn fjoråret

Det er beboerne sammen med Arbeidsfellesskapet RAKE, Svartlamon Kultur- og Næringsstiftelse, DansiT og lokale næringsdrivende og butikker som står for arrangementet.

- Det er utrolig artig å være med å arbeide på denne dagen. Det er så mye folk, og beboerne er så ivrige, sier hun.

Årets dag blir større enn noensinne. Hun trekker frem noen arrangement som skiller seg litt ekstra ut. På dagen vil det bli konserter, workshops, utstillinger, kafé, dans, basse, filmvisning og loppis. 12 år gamle Lui som vi tidligere har skrevet om, skal holde egen matstand på dagen.

- Mikrohuset skal blant annet ha mikrojazzfestival, med tre forskjellige band på 14 kvadrat. Det synes jeg virker veldig spennende. Tidligere har det kanskje vært arrangement frem til klokken 17.00, og så starter konserter på kvelden. I år skjer det noen hele tiden, det er nesten ikke pauser. Folk må sette av hele dagen, ler hun.

Tobias (35) gir deg gratis middag på Svartlamoen hver tirsdag

Spesiell bydel

Hun trekker fram at Svartlamoen er en svært spesiell bydel hvor det skjer mye annerledes, og derfor er det viktig med en dag som dette.

- Det er viktig med en dag der befolkningen får vise seg frem. En dag hvor alt bare blomstrer og popper opp. En ekstremversjon av det som finnes, og en fin måte å vise frem bydelen på, sier hun.

På Facebook-arrangementet står det godt over 500 stykker på delta, og nesten 2000 har meldt sin interesse. Tronstad mener dette er kun positivt

- Vi har snakket om det hvert år, at det har vært mye interesse for dagen. Vi har jo plass til alle, det er hele Svartlamoen som er åpen. Vi håper det kommer godt med folk. Det er trivelig at man ser det strømmer på folk fra byen. Så håper vi selvfølgelig på sol, sier hun.

8 tegn på at det nærmer seg sommer i Trondheim