Kunstner Melissa Schofield (20) bruker dagene sine på mingling og kunst i New York. - Jeg elsker livet, sier Schofield.

Medfødt: Schofield har likt mote siden hun var lita. Foto: Privat

- Jeg har alltid vært veldig opptatt av alt man kan se og ta på, øynene mine er programmert for estetikk. Noen ganger er det bare medfødt, ikke sant, forteller hun.

Beskriv stilen din med tre ord.

- Stilen min er bekymringsfri, fargerik men kul. Jeg kler meg i følelsene mine kan man jo si, og de er ikke sorte.

Hva er det rareste plagget du eier?

- Jeg synes helt ærlig ingenting er rart når det kommer til klær. Jeg har sett det meste, på godt og vondt, men mine kompiser ler ofte og gir meg et bekreftende blikk når jeg møter opp i den ankel-lange pimpjakka mi. Det er en fuskepels i ren Snoop Dogg stil.

Hva tenker du når du skal sette sammen et antrekk?

- Jeg skanner klesskapet og tar det første som fanger oppmerksomheten min der og da, også plukker jeg ut resten utifra det plagget. Jeg nøler ikke med klær, har plagget oppmerksomheten min skal det på, og da får resten bare følge etter. Så, humøret mitt bestemmer vel egentlig.

- En dag føler jeg meg veldig "street", da tar jeg gjerne på et par løse bukser og en stor genser. En annen dag kan jeg føle meg som Erykah Badu, da hører jeg på musikk og tar på noe vakkert.

Hva synes du om stilen til folk i Trondheim?

- Jeg synes Trøndere kunne hatt godt av å gi litt mer faen i hva venninna har på, og heller bare kle seg i det de selv ønsker. Jeg synes alle skal på uttrykke seg på sin egen måte, men jeg vet av erfaring at trøndere ikke kler seg grått fordi de ikke vil. Det er mer fordi de ikke tørr. Du er skapt for å være deg selv, så, la deg være deg selv! Livet er for kort til å kle seg i klær som drar ned humøret ditt og undertrykker hvem du vil være.

Hvor henter du inspirasjon fra?

- Hvis jeg er lav på inspirasjon slenger jeg på meg et par sneakers og går ut og ser på folk, eller kjøper meg et magasin og suger opp litt inspirasjon derfra. Jeg blir veldig inspirert av den estetiske scenen i den gastronomiske verdenen også, også er jo film, ikoniske fotografer og musikere alltids en stor inspirasjon.

- Jeg henter gjerne inspirasjon fra noe som allerede har vekt en følelse hos meg. Som fra en musiker jeg elsker. Det finnes ingenting mer inspirerende for meg enn en skikkelig discokonge eller en 80’s-diva. Det ekstra hjertebanket du får når du ser et ikon, det er svaret på hva som inspirerer deg.

Hva er ditt absolutte favorittantrekk?

Det beste antrekket: - Mitt favorittantrekk må være denne skjorta jeg fant i SoHo i New York, matchet med et par Kamikaze jeans og Jeffrey Campell platformsko, forteller Schofield. Foto: Privat

- Mitt absolutte favorittantrekk må være denne skjorta jeg fant i SoHo i New York, matchet med et par Kamikaze jeans og Jeffrey Campell platformsko.

Hva er antrekket du minst foretrekker?

- Det minst spennende antrekket jeg kan tenke meg, helt personlig, er nok et typisk kontorantrekk, med formsittende «cigarette pants» og en sort tettsittende skjorte. Men det er jo siden jeg ikke kler det, og. Jeg bruker typisk ikke sånne klær, så jeg har ikke noe bilder av det.

Hva ville du aldri gått med?

- Jeg ville aldri gått med høye plattform-boots i skinn, sånne med snøring og utrolig høy hæl.

Er det noe du samler på?

Jeg har definitivt dilla på fuskepelskåper og sko. Jeg elsker sneakers og uttrykksfulle stiletthæler. Det kommer jeg aldri til å slutte å samle på!

Hva er det eldste plagget i din garderobe?

- Det eldste plagget jeg eier må nok være en semsket skinnjakke jeg fikk fra moren min. Hun var en skikkelig diva på 80-tallet, heldigvis for meg tok hun vare på det meste av slengbukser og jakker.

Hvordan så stilen din ut for ti år siden?

- For ti år siden var jeg ti år, så da gikk det mest i skolesekk og arveklær. Men jeg var fortsatt interessert i klær!

#Tenyearchallenge: Slik så Schofield ut for ti år siden. Foto: Privat

Er det en trønder med kul stil du ønsker vi skal intervjue neste gang?

- Jeg har allerede sett mange av kompisene mine her, men jeg savner å se Alexandra Stiles her. Hun har rå stil.