Kristin Tyvoll Liasjø (26) fra Trondheim ble i 2013 så inspirert av Jenny Skavlands hobby med redesign av klær, at hun satte i gang selv. Men det ble ikke helt som hun hadde tenkt.

Lik trd.by på Facebook

- Resultatet ble bare verre enn utgangspunktet. Så da bestemte jeg meg for å lage klær selv helt fra bunnen av, forteller Liasjø.

Sammen med venninnen Silje satte hun i gang arbeidet, men de fant fort ut at det var lite inspirasjon å hente på nettet.

- Det er mye oppskrifter, men veldig lite bilder og forklaringer som faktisk gir mening. Så da startet vi vår egen blogg der vi viser fram hva man faktisk kan få til med stoff, maler og litt kreativitet.

Sydde egen brudekjole

Nå er det kun Kristin som jobber med bloggen Sydetselv, og det har gitt uante muligheter for ei som til vanlig jobber som sykepleier i Trondheim.

- Det er gøy å se hvor utrolig mye fint man kan lage selv. Jeg hadde jo så vidt tatt i en symaskin før jeg startet, så dette er noe alle kan få til. Jeg har til og med sydd min egen brudekjole, forteller hun til trd.by.

Line fra Trondheim lager også sine egne klær! Men hun selger de også og dermed strikker hun bikinier døgnet rundt.

Og som moteinteressert er det ikke vanskelig å finne inspirasjon til nye kreasjoner.

- Jeg kan gå i butikker og se dyre merkeklær som jeg har lyst på, kjøpe stoffet og sy det selv på tre-fire timer. Da koster det kun en brøkdel, og man kan tilpasse det sin egen kropp perfekt, sier Liasjø.

- Sparer mye penger

Favorittplagget er kjoler, men hun syr det meste selv.

- Jeg syr bukser, gensere, jakker, shortser, skjørt. Egentlig alt som kan lages. Og når man blir mer dreven går det både fortere og man ser hva som funker. Det er faktisk overraskende lett og det er utrolig hvor mye penger man sparer også, alt jeg lager koster mellom 50 og 300 kroner.

- Hvor mange selvsydde plagg har du?

- Det er mange! Jeg har mistet oversikten. Men jeg vet i alle fall at jeg har mange unike plagg og har spart mye penger på å lage det selv.

Har du lyst å begynne å sy dine egne klær? Her er Kristins tre beste tips:

1. Begynn med noe enkelt, og kjøp mønster som du kan klippe ut stoff i. Hvis du startet med noe enkelt mister du ikke motivasjonen fordi du ikke får til.

2. Kjøp deg symaskin. Den trenger ikke være en toppmodell, og det er bedre at du kjøper en enkel som du forstår enn en fancy du ikke skjønner noe av.

3. Vær tålmodig og gå heller for en større størrelse enn den du bruker. Det er lettere å sy inn klær enn å legge dem ut.