Kafékulturen står sterkt i Trondheim om sommeren, men hvor tar du de fineste bildene. Her er fem kaféer du må sjekke ut hvis du alltid dokumenterer maten, kaffen eller tar en kafé-selfie.

Jordbærpikene Solsiden

Her finner du vanlig kafekost som pizza, pasta og burger, men dandert på vakker måte. Alt fra rekesmørbrødet til nachosen ser fotogent ut, for ikke å snakke om vaflene med jordbær som kommer i flere varianter. Liker du belgisk eller tradisjonell norsk vaffel? Uansett finner du noe å fylle Instagramkontoen din med.

Vi Fire Café & Interiør

Denne kafeen er et av byens nyeste tilskudd, bare ett år gammel, og tilbyr et nytt konsept i Trondheim. De kombinerer konseptene kafé og interiør, og ønsker å inspirerer deg til nytt design i hjemmet samtidig som du kan nyte en kaffe eller lunsj. Med andre ord er både lokalene og maten Instagram-materiale! Det servers hjemmeleaget mat i form av sandwich, bagels og kaker.

Ni muser

Kunstkaféen Ni Muser skiftet for en tid tilbake ut hele menyen, hvor nye kaker, middager og konfekt tok plass i lokalet. Kaféen er en kombinasjonen av kunst og kaffe, hvor kanskje maleriene på veggene kan være noe for din Instagram-profil? Her finner du alt fra sjømat til supper og pasta. Konfekt i hjerteformer og artige mønstre er også forbruksvare her. Eventuelt kan det friste med smoothie til selfien.

Dromedar kaffebar

Dromedar Kaffebar har nok byens mest fotogene cappuccinoer, hvor du får både hjerter, blomster og kaniner servert i kaffekoppen. Ønsker du prikken over i’en på bildet du tar, kan en ostekake med bringebærsyltetøy passe. Dromedar ser ut til å ta kaffe på alvor, og ser på den sorte drikken som kunst. Kanskje klarer du å lage noe kunstnerisk selv med mobilkameraet?

Jakobsen & Svart

Hos Jakobsen & Svart får du svart kvalitetskaffe servert i minimalistiske og moderne lokaler, hvor både interiør og det som serveres er fotogent. Hele lokalet er inredet i markante tremøbler, som gir et autentisk preg. De innreder også med kaffeplanter og sekker fylt av kaffebønner. Kaffen serverers selvfølgelig i "handbrew"-stil, som både er en trend innen kaffemiljøet og på Instagram.

Veggistrenden har kommet for å bli: her kan du spise grønt i Trondheim

Er dette Trondheims kuleste kafeer?