Trondheimere er over gjennomsnittet heldig med tanke på matkulturen byen har. Byen bugner i spisesteder for enhver smak, men ikke alle restaurantene ligger like synlig til. Vi har laget en liten oversikt over restauranter i sentrum som kanskje ikke er like kjent for alle.

Bangkok Cafe

I Trondheim har vi flere gode thailandske restauranter, og Bangkok Cafe i Dronningesgate 23 er en av de. På Bangkok Cafe bruker de originale, friske og sunne ingredienser importert direkte fra Thailand, sammen med lokalt kjøtt og grønnsaker.

Benja Siam

Bortgjemt thairestaurant i sjarmerende miljø, der thailandsk interiør møter trøndersk trehus i Midtbyen. Restauranter ligger i Ravelsveita vis-a-vis Mikrobryggeriet, og ble kåret til en av årets restauranter i Trondheim av Natt&Dag i 2013.

Følg trd.by på Facebook

Terningkast seks: Dette er den beste kaken på Fairytale

Frida

Frida er en mexicansk restaurant, oppkalt etter kunstneren Frida Kahlo. Det er ikke bare menyen som er mexicansk. Interiøret i restauranten er håndlaget i Mexico og bidrar til å skape en helhetlig mexicansk atmosfære i kjellerlokalene i Fjordgata 15.

Indian Tandoori Restaurant

I andre etasje i Søndre gate 22A ligger Indian Tandoori Restaurant. Med arvede oppskrifter og trønderske råvarer, leverer denne gjengen en spennende, indisk matopplevelse. Lokalet er også egnet for kurs og møter dersom man skulle ønske det.

Lille Saigon

I Fjordgata 25 får du både thai- og vietnamesisk mat. Her kan du nyte både lunsj og middag, eller hente med deg takeaway. Muligheter for catering finnes og.

Taste of India

I underetasjen i Brattørgata 5 ligger Taste of India. En lunsj- og middagsrestaurant med tradisjonelle indiske retter. Her får du både vegetarmat og kjøttretter.

Vida Restaurant

ViDa Restaurant er et vietnamesisk spisested med beliggenhet bak Vår Frues kirke i Trondheim. Her kan du velge blant genuine vietnamesiske retter, asiatiske wokretter og norske tradisjonelle retter.

Mesob

Mesob er en eritreisk-etiopisk restaurant med beliggenhet i Ravnkloa. Her får du muligheten til å spise maten på tradisjonelt vis - med fingrene.

Mormors Stue

Mormors Stuer er et kafe- og vertshus som ble etablert i 1994. Fokuset har alltid vært på hjemmelagde produkter, og hver dag står de ansatte opp tidlig for å bake kaker, rundstykker og kanelboller til gjestene. Huset er av gammel standard og skaper en egen atmosfære med en trivelig uteservering i bakgården i Nedre Enkeltskillingsveita 2.

Szechuan Restaurant

Kinesisk restaurant i Olav Tryggavesons gate 20, med retter fra provinsene Szechuan og Kanton i Kina. Menyen er variert og preget av Østens krydder og friske grønnsaker. Her er det muligheter for både take away, levering på døra og catering.

Persilleriet

En liten lunsjbar med vegetarkost og takeaway i Erling Skakkes gate 39. Råvarene som brukes er lokale, kortreiste og primært økologiske.

Phu Yen

Meny av retter med opprinnelse fra Vietnam, Thailand og Kina, basert på gode råvarer og asiatiske urter og krydder. Signaturretten deres er sprøstekt and, og du finner restauranten i Repslagerveita 2.

Kjenner du til en litt bortgjemt restaurant i sentrum som burde vært med på lista? Send oss en mail.

Her finner du byens beste gatemat

Disse digge iskaffe-oppskriftene kan du kjøle deg ned med i sommer