trd.by har tidligere skrevet om Kristin Tyvoll Liasjø (26) fra Trondheim som syr sine egne moteklær.

Følg trd.by på Facebook

Nå har hobbyen tatt en ny vending, og hun har begynt å designe egenproduserte mønster som hun selger via bloggen. I tillegg legger hun ut fremgangsmåten på bloggen sin, sydetselv.blogg.no. Dette starte hun med på starten av året, og har allerede fått noen bestillinger.

- Jeg lager veldig enkle plagg, som ikke har mye detaljer og med enkle fremgangsmåter. Mønstrene jeg selger en veldig nybegynner-vennlige, og har forståelig språk for dem som ikke har vært så lenge i "sy-gamet", sier hun.

Her er de fineste jakkene til våren.

Enkelt å sy egne klær

Foreløpig har hun designet topper og skjørt, og alle mønstrene hun selger er i størrelse 36. Hun legger likevel ved en størrelsesguide for dem som ønsker større størrelser.

- Jeg ønsker å inspirere, oppfordre og motivere til å sy klær selv. Ikke at hele garderoben nødvendigvis trenger å bestå av egensydde klær, men det er jo mye billigere. Ofte betaler man kun for merket, sier hun.

Kristin legger ut fremgangsmåter på bloggen for å vise hvor enkelt det kan gjøres. Foto: Privat

Kristin mener mange kvier seg for å lage egne klær, da de nok tror det er mer jobb enn det egentlig er. Selv oppdaget hun at det var overraskende lett, selv om hun ikke hadde noe erfaring fra før.

- Det er mye artigere å gå med noe du har laget selv. Det er ofte enkle snitt som er kjempelett å lage selv, sier hun.

Alejandro (21) har brukt to mill. på å lage eget klesmerke.

Ønsker å inspirere

Hun og venninna Sara Feragen startet bloggen sammen, da de fant ut hvor lite inspirasjon og oppskrifter det faktisk var å hente på nettet.

- Det er mye oppskrifter, men veldig lite bilder og forklaringer som faktisk gir mening. Så da startet vi vår egen blogg der vi viser fram hva man faktisk kan få til med stoff, maler og litt kreativitet, har 26-åringen tidligere sagt til trd.by.

Kristin, som til vanlig jobber som sykepleier, hadde så vidt rørt i ei symaskin før hun startet, og mener alle kan få til å sy sine egne klær.

- Jeg har fått veldig mye positive tilbakemeldinger fra folk som har har kommet inn på bloggen, og børstet av støvet fra symaskinen sin. Det har også vært folk som har vært helt fersk og har prøvd seg. De blir som regel veldig inspirert, og det er jo det jeg ønsker, sier Liasjø.

Slik gjennomfører du shoppestopp.

Karolines (25) strikkede kjoler ble egen klesbedrift.