I helga deltok 24 år gamle Nathalie Marie Dahl Naalsund i NM i bodyfitness. Hun endte på en fjerdeplass, og den kjente treneren Cornelis Elander la ut et bilde av henne på Facebook.

Lik trd.by på Facebook

Og reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Folk, med fullt navn og bilde, skriver at de synes jeg ser ekkel ut og er stygg. Veldig mange liker det, og andre ikke. Jeg bare reagerer på at folk kan tillate seg å si sånt om andre menneskers kropp, sier Naalsund til trd.by.

- Ikke rett

Hun har holdt på med bodyfitness i litt over tre år og har aldri tidligere opplevd det hun omtaler som netthets.

- Jeg forstår at folk ikke liker muskuløse jenter. Det er helt greit, og hvis du sir din mening på en ordentlig måte respekterer jeg det. Men når man kaller noen både stygg og ekkel undrer jeg på om de tenker på at jeg faktisk er et menneske. Hvis jeg var overvektig, ville de sagt det samme? spør Naalsund.

Hun mener at selv om man driver med en sport som fokuserer på å bygge opp kroppen, gir det ikke nødvendigvis alle rett til å kommentere noen andres kropp fritt.

Nathalie Marie Dahl Naalsund reagerer på det hun mener er netthets. Foto: Privat

- Jeg tror mange ikke aner hvor mye dedikasjon og trening som ligger bak. Selv om man går på en scene og deltar i konkurranser er ikke kroppen allemannseie. Uansett om det er sjalusi eller noe annet som ligger bak er det ikke greit å si sånt om andre folk, heller ikke på nettet.

- Respekt

Selv mener hun at kommentarene ikke går inn på henne, men at folk må tenke mer over hva de sier på nettet.

- Jeg bryr meg meget lite om hva nettopp andre tenker og mener om meg og min kropp. Hadde de visst hvor mye arbeid det ligger bak det å være en fitnessutøver hadde de nok hatt respekt nok til å holde kjeft tenker jeg, men det finnes jo alltid noen, skriver hun på bloggen sin.

Det er mange fitness-utøvere fra Trondheim, Sandra Jokic er en av dem og snart er hun klar for TV-skjermen