Wirkola bodde i Arlington, Texas i USA fra 1992-1993 hos vertsfamilie. Hun forteller at det året var hun mye sammen med ei jente fra Trondheim, men hun klarte ikke å huske hva hun het.

- Vi var mye sammen da, det var ei veldig viktig tid for oss begge. Vi festet en del sammen, var på diskotek og konserter og fikk vår første tatovering sammen, sier hun.

Følg trd.by på Facebook

Annonse på Facebook

Derfor bestemte hun seg for å lage en annonse på Facebook for å finne henne. Det eneste hun husker er at de er cirka like gammel, og at venninnenhar en Minni Mus-tatovering.

- Jeg har sett at det lot seg gjøre tidligere, og at det har skjedd magiske ting gjennom Facebook. Så har jeg tenkt at jeg vil møte henne i mange år, og jeg visste at hun var fra Trondheim. Jeg trodde da at hun het Monika eller Veronika, sier Wirkola.

«Okay. Nå skal jeg sjekke om Facebook funker slik jeg har sett tidligere. Det er lov å håpe at min drøm også går i oppfyllelse», starter hun innlegget med.

Aurora (27) og Kim (26) fikk match på Tinder for snart to år siden. Nå venter barn og bryllup

Delt over 300 ganger

Innlegget er delt nesten 350 ganger, og kun etter 1,5 dag fikk hun en kommentar på posten der det sto: «Hei Mona! Noe så fantastisk. Du har funnet meg!», skriver Trondheims-damen Kristin Lund Blostrupen.

- Jeg trodde at hvis jeg traff på henne skulle det gå noen måneder. Jeg visste ikke engang om hun bodde i Trondheim, hun kunne ha bodd i USA. Jeg fant også ut at hun har gått på skole i Østfold, så da har vi bodd i samme fylke. I tillegg hadde hun bursdag dagen før jeg la ut annonsen. I tillegg har jeg tre døtre på 22, 14 og 10 år. Da Kristin tok kontakt hadde hun vært på min profil, og hun har to døtre på 10 og 14 år! Det er helt utrolig at det går an, sier hun.

Wirkola har veldig lyst til å møte sin gamle venninne. Neste år er det 25 år siden de møttes for første gang, og hun ønsker da å ta turen til Trondheim.

- Da skal jeg putte familien i bilen og dra nordover. Jeg er opprinnelig fra Tromsø, så da skal vi stoppe i Trondheim og hilse på, sier hun.

Nesten fire millioner har sett Eiriks (19) Snapchat-video

Kristin Lund Blostrupen hadde søkt etter sin gamle venninne uten hell, og synes det var veldig hyggelig at de fant hverandre igjen. Foto: Privat

Lund Blostrupen så at en venninne hadde delt annonsen, og da hun leste gjennom fant hun ut at den handlet om henne.

- Det var kjempehyggelig. Vi var jo veldig mye sammen det året vi var i USA, og så har vi mistet kontakten underveis. Jeg har jo tenkt mye på å gjøre det samme, jeg har søkt litt etter henne - men med hennes gamle navn. Jeg håper vi får til å møtes før neste sommer, vi får prates litt ordentlig når vi får satt oss ned, sier hun.