Nora Fredagsvik, som står bak bloggen fitnessnora.blogg.no, har delt flere oppskrifter på sunnere julebakst for deg som ikke vil ha sukker hver dag i jula.
Her er sju utvalgte sorter du kan lage til jul:
Sukkerfrie brente mandler
Brente mandler hører jula til! I denne sukkerfrie varianten er sukkeret erstattet med sukrin gold.
Myke kakemenn
Smør, fibersirup, lettmelk, sukrin, fullkornshvetemelk og spelt er basen for disse kakemennene. Fredagsvik sier de også kan pyntes med mørk sjokolade om ønskelig.
Søte og salte julenøtter
Dette er to av Noras personlige favoritter til julegodisen. Du kan bruke mandler eller andre nøtter om ønskelig. I de salte skal det være hvitløkssalt, rosmarin og chili. Mens de søte består av vaniljeprotein, sukrin gold og ingefær.
Her er oppskrift og fremgangsmåte.
Pepperkake-cookies
I stedet for vanlig hvetemel, bruker du her havremel og mandelmel. Sukkeret erstattes med yaconsirup og sukrin gold.
Oppskriften blir til 12 kjeks, og disse er sprø utenpå og myke inni.
Her er hele oppskriften og fremgangsmåte.
Marsipan
Sunn marsipan kan lages med mandelmel, sukrinmelis, eggehvite og mandelessens.
Daddelkjeks
Kanskje ikke den mest tradisjonelle baksten til jul, men dadler i seg selv skriker jul! Kjeksene er basert på dadler, havregryn og banan.
Hele oppskrift og fremgangsmåte får du her.
Sukkerfri bounty
Disse inneholder mye kokos, både kokosmasse, koksmelk og cocosa.
Her finner du hele oppskriften og fremgangsmåte.
Slik syr du din egen julekjole!
Dette får du ikke se i Midtbyen i år
Trøndersk storfavoritt slått i julebrus-blindtest
Denne artikkelen er publisert hos Trd.by tidligere, men deles på nytt til glede for nye lesere.