Nora Fredagsvik, som står bak bloggen fitnessnora.blogg.no, har delt flere oppskrifter på sunnere julebakst for deg som ikke vil ha sukker hver dag i jula.

Følg trd.by på Facebook

Her er sju utvalgte sorter du kan lage til jul:

Sukkerfrie brente mandler

Foto: Nora Fredagsvik

Brente mandler hører jula til! I denne sukkerfrie varianten er sukkeret erstattet med sukrin gold.

Oppskrift finner du her.

Myke kakemenn

Foto: Nora Fredagsvik

Smør, fibersirup, lettmelk, sukrin, fullkornshvetemelk og spelt er basen for disse kakemennene. Fredagsvik sier de også kan pyntes med mørk sjokolade om ønskelig.

Her får du hele oppskriften.

Søte og salte julenøtter

Foto: Nora Fredagsvik

Dette er to av Noras personlige favoritter til julegodisen. Du kan bruke mandler eller andre nøtter om ønskelig. I de salte skal det være hvitløkssalt, rosmarin og chili. Mens de søte består av vaniljeprotein, sukrin gold og ingefær.

Her er oppskrift og fremgangsmåte.

Pepperkake-cookies

Foto: Nora Fredagsvik

I stedet for vanlig hvetemel, bruker du her havremel og mandelmel. Sukkeret erstattes med yaconsirup og sukrin gold.

Oppskriften blir til 12 kjeks, og disse er sprø utenpå og myke inni.

Her er hele oppskriften og fremgangsmåte.

Marsipan

Foto: Nora Fredagsvik

Sunn marsipan kan lages med mandelmel, sukrinmelis, eggehvite og mandelessens.

Her er oppskrift.

Daddelkjeks

Foto: Nora Fredagsvik

Kanskje ikke den mest tradisjonelle baksten til jul, men dadler i seg selv skriker jul! Kjeksene er basert på dadler, havregryn og banan.

Hele oppskrift og fremgangsmåte får du her.

Sukkerfri bounty

Foto: Nora Fredagsvik

Disse inneholder mye kokos, både kokosmasse, koksmelk og cocosa.

Her finner du hele oppskriften og fremgangsmåte.

Dette får du ikke se i Midtbyen i år

Trøndersk storfavoritt slått i julebrus-blindtest

Denne artikkelen er publisert hos Trd.by tidligere, men deles på nytt til glede for nye lesere.