Kristin Tyvoll Liasjø (26) fra Trondheim ble i 2013 så inspirert av Jenny Skavlands hobby med redesign av klær, at hun satte i gang selv. Det resulterte i bloggen Sydetselv, hvor hun deler oppskrifter på klær med leserne sine.

Vi har tidligere snakket med Kristin om syinteressen, les hennes beste tips her!

Nå har Kristin delt en av sine oppskrifter med oss, og den viser hvordan man (ganske enkelt, vil vi si) lager sin helt egen julekjole! Hvor artig er det ikke å komme på fest i en kjole som ingen andre har? Her kan du velge hvilket stoff og hvilken farge du vil ha selv. Bare kreativiteten setter grenser!

Lik trd.by på Facebook

Slik lager du kjolen til Kristin:

Fremgangsmåte

Foto: sydetselv.blogg.no

1. Forstykke, 2. bakstykke, 3. halsribb, 4. stropper.

Line fra Trondheim lager også sine egne klær! Hun strikker bikinier døgnet rundt.

Foto: Sydetselv.blogg.no

1. Legg forstykket og foret til forstykket sammen med rettsiden mot hverandre. Sy dem sammen fra utskjæring til ermet opp mot hals og videre til armutskjæring på andre enden. Gjør det samme med bakstykket og foret til bakstykket. Press med strykejern over sømmen. Bildet over viser hvordan kanten på forstykket blir.

2. Legg forstykket og bakstykket med rettsiden mot hverandre og sy en sidesøm på hver side.

Dette flyet kan være laget av saksa di

Foto: sydetselv.blogg.no

3. Brett halsribben dobbel med rettsiden mot hverandre. Sy en 0,5 cm søm. Sømmen skal ligge midt på halsribben, slik at den ikke vises når kjolen er på. Vreng halsribben slik at rettsiden er ut. Sy en sikksakksøm over begge endene. Brett endene ca. 1 cm inn mot vrangsiden av halsribben og sy en søm over. Sy på knapper eller hekter som lås.

Har du tilfeldigvis mange syltetøyglass liggende? Da kan du enkelte lage dette!

Foto: sydetselv.blogg.no

4. Legg halsribben med rettsiden mot kjolen der hvor halsribben skal syes på. Sy en 0,5 cm søm.

7 geniale og billige spa-produkter du lager selv

Foto: sydetselv.blogg.no

5. Brett stroppene med rettsiden mot hverandre. Sy en 0,5 cm søm (som punkt 3). Fest stroppene på bakstykket og halsribben der hvor du ønsker med nål. Sy en 0,5 cm søm over. Klipp til dersom stroppen er for lang.

Slik syr du din egen bomberjakke6. Ha kjolen på vranga og ta den på deg. Dersom det stikker ut stoff fra sidene på brystet, ta inn stoffet og fest med nåler. Fest nåler i en trekant inn mot hvert bryst. Sy en søm over.

Resultatet!

Foto: sydetselv.blogg.no