– Jeg føler meg så heldig som har to hjem, skrev Emma Krokdal (27) på egen Instagram-konto tirsdag.

I innlegget holder hun et amerikansk flagg og en konvolutt med et stempel fra amerikanske myndigheter.

Krokdal bekrefter til Trd.by at hun og mannen Dolph Lundgren (66) har blitt amerikanske statsborgere.

– Jeg hadde hatt green card lenge nok til å søke om statsborgerskap, og Dolph det samme, og han hadde veldig lyst til å gjøre det nå så vi bestemte oss for å gjøre det sammen, forteller hun i en SMS.

- Søknadsprosessen var ganske lett i forhold til green card-prosessen. Vi søkte bare for to måneder siden, så fikk vi begge hver vår innkalling til intervju og måtte øve på 100 spørsmål om USAs historie, politikk, regler osv, og de velger ti tilfeldige spørsmål på intervjuet, forteller hun.

Det var VG som først omtalte saken.

Opplevde motgang

27-åringen kommer opprinnelig fra Rissa på Fosen, men har jobbet som personlig trener i Hollywood siden 2015.

Det var der hun møtte den svenske skuespilleren Dolph Lundgren, som blant annet er kjent for filmer som «Rocky IV» og «Aquaman».

Krokdal ble møtt med reaksjoner fra både privatpersoner og mediene da forholdet til den 38 år eldre mannen ble kjent i starten av 2020.

– Så klart er det mange som slenger drittkommentarer – for det meste eldre damer. Men vi har også fått veldig mange fine tilbakemeldinger. Som jeg har sagt tidligere, bryr jeg meg kun om hva våre familier og nære venner synes. Alle andre kan mene hva de vil, sa hun til Trd.by den gangen.

– Jeg elsker Norge

Motgangen de møtte på, var ikke nok til å stoppe kjærligheten. Paret giftet seg i juli i fjor.

Nå har de altså i tillegg blitt amerikanske statsborgere sammen.

– Jeg skal definitivt beholde mitt norske statsborgerskap, jeg elsker Norge og har hele min familie der, og jeg ønsker at mitt eventuelt framtidige barn skal ha tilknytting til Norge, sier Krokdal.

– Jeg trives veldig godt her i LA. Jeg har lært så utrolig mye, og lærer mye hele tiden. Det er så mye frihet her til å gjøre hva du vil og være hvem du vil, og du kan jobbe med nesten hva som helst. Så lenge du er god så trenger du ikke lang utdanning, med mindre du er lege, advokat eller liknende så klart, sier hun og legger til:

– Så er det også helt fantastisk klima og alltid noe gøy og spennende som skjer.