Da Trd.by tok kontakt med Ikea Norge, fikk vi fort svar om hvilket ungt talent vi burde snakke med hos dem.

Det ble 27 år gamle Hanne Brandstadmoen, som opprinnelig er fra Lillehammer, men som nå bor i Trondheim.

Forrige uke snakket vi med Marianne Stuevold (24), som jobber for Nav Falkenborg her i Trondheim.

Slik svarer Hanne Brandstadmoen på Trd.bys spørsmål om jobbtilværelsen:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Jeg jobber som deputy shopkeeper på kjøkkenavdelingen ved Ikea Leangen.

2. Hvilken utdanning har du?

Jeg har en bachelor i medievitenskap fra NTNU.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Jeg startet som sommeransatt i 2011, hvor jeg jobbet på selvbetjeningslageret. Jeg fortsatte å jobbe der under hele studietiden. Da jeg var ferdig studert startet jeg i en liten deltidsstilling på kjøkkenavdelingen for å få litt nye utfordringer. Så fortsatte jeg bare å jobbe her. Fikk meg større og større stilling for så å få et vikariat som deputy shopkeeper, som jeg etter en liten stund fikk fast.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

Jeg tror jeg var 13 eller 14 da jeg startet å hjelpe til på Rimi-butikken som faren min drev. Der jobbet jeg i noen helger og ett par uker på sommeren for å få litt ekstra lommepenger. Da jeg var 15 år startet jeg å jobbe på Hunderfossen familiepark, sammen med alle andre 15 åringer i Lillehammer-distriktet.

Hanne Brandstadmoen trives hos Ikea, og ser ikke borti fra at hun også vil jobbe der i lang tid fremover. Foto: Privat

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Det er helt sikkert mange, men jeg kommer ikke på noen konkrete tabber akkurat nå. Det er et ganske stor team på Ikea, så hvis jeg har gjort en tabbe er det heldigvis noen andre i neste ledd som er lure nok til å se at dette kanskje ikke var så veldig lurt.

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Jeg blir veldig motivert av å sette meg konkrete mål som jeg kan jobbe mot. Det å oppnå noe som du har jobbet for er veldig givende.

7. Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Den største utfordringen er vel at man ofte søker på stillinger hvor det er en del søkere med mer erfaring. Så det kan kanskje være vanskelig å få foten innenfor i en bedrift. Nå har jeg vært ganske heldig på den fronten, hvor jeg har jobbet meg oppover i samme bedrift, men jeg vil tro dette kan være en utfordring hvis man nettopp er ferdig utdannet.

Jeg tror en av fordelene med å være ung er at man hele veien har lyst til å utvikle seg og at man klarer å tilpasse seg nye ting relativt fort.

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Jeg tror de vil beskrive meg som en ganske direkte person med godt humør og god arbeidsmoral. Jeg tror ikke det er noen forskjeller på hvordan vennene mine beskriver meg. De bryr seg kanskje ikke så veldig mye om arbeidsmoralen min, men ellers tror jeg de to beskrivelsene vil være ganske like.

9. Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

Jeg tror det er viktig å jobbe hardt og gi det lille ekstra. Ellers er det viktig å sette seg mål. Det er selvfølgelig viktig å sette seg mål om hvor man tenker at man skal være om noen år, men også mål i det daglige.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

Jeg trives veldig godt i Ikea så jeg mest sannsynlig her fortsatt. En av oppgavene jeg liker best med det jeg gjør i dag er opplæring og utvikling av medarbeidere. Så kanskje en jobb hvor jeg får fokusere enda mer på dette. Men mye kan skje på ti år.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no