Line Einvik Løbersli og hunden Pelle er på en litt spesiell ferietur.

Sammen med tre andre er de godt i gang med å gå Norge på tvers. Turen startet i Stjørdal på torsdag, og avslutter ved svenskegrensen i Tydal. Strekningen er på 120 kilometer, og de planlegger å bruke syv dager på turen.

- Vi er glad i å gå på tur og ligge i telt. Vi hadde ikke noen andre store planer for sommeren, så da jeg fikk tips om denne ruta syntes jeg det hørtes skikkelig kult ut, sier Løbersli.

Følg trd.by på Facebook

Liten hund - mye futt

Med på følge er ettåringen Pelle. En liten Dansk-svensk gårdshund. Selv om han er liten av vekst, så er det ikke noe problem for ham å henge med på følget. Snarerer motsatt.

- Det er en hund med mye futt i, men vi så at han ble ganske sliten mot slutten, sier Løbersli.

- Men vi har med oss spesialfór med ekstra næring i. Etter han fikk i seg maten ble han som en helt annen hund. Da ble vi hengende etter, sier hun.

Oppturer og nedturer

Den første etappen var 36 kilometer lang, og Løberli og Pelle brukte tolv timer på ferden. Den første 1,5 mila var langs asfalt, før de kom seg inn i skog og myr. Hun sier at ferden bød på både oppturer og nedturer.

- Jeg blir fort sliten og sint når jeg blir sulten. Så det beste med turen var å ta seg en pause, og lade opp batteriene med turmat, ler hun.

- Det verste var de siste kilometrene. Vi så et skilt der det stod at det var tre kilometer igjen til turisthytta, men den dukket jo aldri opp, sier hun.

Har du hund? Da må du huske dette - ellers kan det bli dyrt

- Skreik hele natta

Men da klokken viste 02.30 natt til fredag dukket hytta opp. Den tolv timer lange turen var ingen match for de små beina til Pelle, men nå kom turens første store utfordring for hunden.

- Han måtte ligge i bur ved siden av senga mi. Det var ikke så veldig populært, han lå og skreik hele natta, sier hun.

Selv om natta ikke var den beste for Pelle, så er han og matmor klar for etappe to på fredag.

- Det er den korteste turen, så det skal gå helt fint, sier Løbersli.

Kanskje kan Pelle slukke tørsten her når han kommer hjem: Her har Trondheims første hundebar åpnet